30 min
2-3:lle
VIETNAMILAINEN BAHN-MI-TOFUKULHO
Viimeistä murua myöten -blogin kirjoittaja Saara Atula:“…mutta kun kotimaiselle tofulle kerran antoi mahdollisuuden, niin se onnistuikin hurmaamaan täysin. Se vain pitää osata maustaa. Vaikka toisaalta kylmäsavutofu on niin hyvää, että popsin sitä sellaisenaan paketista.”
ViimeistäMuruaMyöten-resepti
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
Hoisin-tofuun
1pkt
Jalotofu Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu 300g
seesamöljyä
3rkl
hoisin-kastiketta (gluteenitonta tarvittaessa)
3tl
raastettua inkivääriä
Ripaus suolaa
Riisinuudeliin
200g
riisinuudelia
2rkl
soijakastiketta
1tl
sokeria
1rkl
limen mehua
Pikkelöityihin vihanneksiin
2
porkkanaa
½-1
kurkku
1dl
riisiviinietikkaa
2rkl
(30ml) vettä
2rkl
sokeria
½tl
suolaa
Shriracha-majoneesiin
1 dl (n. 100g) silkinsileää/pehmeää Jalotofua
½dl
rypsiöljyä
1tl
sinappia
½tl
suolaa
3rkl
shriracha-chilikastiketta ((tai maun mukaan lisää))
Lisäksi
maapähkinöitä (tai suolapähkinöitä)
tuoretta minttua, thaibasilikaa ja korianteria (tai valitse mieleisesi)
Näin valmistat
- Valmista ensin pikkelöidyt vihannekset. Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola, kunnes sokeri on sulanut. Nosta sivuun jäähtymään. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja suikaloi porkkana (joko julienneleikkurilla tai leikkaa veitsellä ohuiksi tulitikkumaisiksi paloiksi). Lisää vihannekset pikkelöintiliemeen ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Voit valmistaa nämä jo vaikka edellisenäkin päivänä.
- Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
- Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää loput mausteet riisinuudelin joukkoon.
- Valmista majoneesi: Mittaa kaikki ainekset kulhoon, öljy viimeisenä, ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Kypsennä tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri ja hoisinkastike ja kääntele tofupalasia, niin että ne saavat kauttaaltaan hoisin-inkivääriglaseerauksen.
- Kokoa kulho. Nostele riisinuudelia pohjalle. Lisää päälle loput aineksista. Koristele tuoreilla yrteillä ja maapähkinöillä.