Ainesosat

Hoisin-tofuun
  • 300 g kylmäsavutofua (Jalotofu)
  • seesamöljyä
  • 3 rkl hoisin-kastiketta
  • 3 tl raastettua inkivääriä
  • Ripaus suolaa
Riisinuudeliin
  • 200 g riisinuudelia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl limen mehua
Pikkelöityihin vihanneksiin
  • 2 porkkanaa
  • ½-1 kurkku
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl (30ml) vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
Shriracha-majoneesiin
  • 1 dl (n. 100g) silkinsileää/pehmeää Jalotofua
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 tl sinappia
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl shriracha-chilikastiketta ((tai maun mukaan lisää))
Lisäksi
  • maapähkinöitä (tai suolapähkinöitä)
  • tuoretta minttua, thaibasilikaa ja korianteria (tai valitse mieleisesi)

Vietnamilainen Banh mi -tofukulho ohje

  • Valmista ensin pikkelöidyt vihannekset. Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola, kunnes sokeri on sulanut. Nosta sivuun jäähtymään. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja suikaloi porkkana (joko julienneleikkurilla tai leikkaa veitsellä ohuiksi tulitikkumaisiksi paloiksi). Lisää vihannekset pikkelöintiliemeen ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Voit valmistaa nämä jo vaikka edellisenäkin päivänä.

  • Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.

  • Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää loput mausteet riisinuudelin joukkoon.

  • Valmista majoneesi: Mittaa kaikki ainekset kulhoon, öljy viimeisenä, ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

  • Kypsennä tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri ja hoisinkastike ja kääntele tofupalasia, niin että ne saavat kauttaaltaan hoisin-inkivääriglaseerauksen.

  • Kokoa kulho. Nostele riisinuudelia pohjalle. Lisää päälle loput aineksista. Koristele tuoreilla yrteillä ja maapähkinöillä.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.