Vietnamilainen Banh mi -tofukulho

(1)
Viimeistä murua myöten -blogin kirjoittaja Saara Atula: “…mutta kun kotimaiselle tofulle kerran antoi mahdollisuuden, niin se onnistuikin hurmaamaan täysin. Se vain pitää osata maustaa. Vaikka toisaalta kylmäsavutofu on niin hyvää, että popsin sitä sellaisenaan paketista.”

Ainesosat

Hoisin-tofuun
300 g kylmäsavutofua (Jalotofu)
seesamöljyä
3 rkl hoisin-kastiketta
3 tl raastettua inkivääriä
Ripaus suolaa
Riisinuudeliin
200 g riisinuudelia
2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
1 rkl limen mehua
Pikkelöityihin vihanneksiin
2 porkkanaa
½-1 kurkku
1 dl riisiviinietikkaa
2 rkl (30ml) vettä
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
Shriracha-majoneesiin
1 dl (n. 100g) silkinsileää/pehmeää Jalotofua
½ dl rypsiöljyä
1 tl sinappia
½ tl suolaa
3 rkl shriracha-chilikastiketta ((tai maun mukaan lisää))
Lisäksi
maapähkinöitä (tai suolapähkinöitä)
tuoretta minttua, thaibasilikaa ja korianteria (tai valitse mieleisesi)

Näin valmistat

Valmista ensin pikkelöidyt vihannekset. Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola, kunnes sokeri on sulanut. Nosta sivuun jäähtymään. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja suikaloi porkkana (joko julienneleikkurilla tai leikkaa veitsellä ohuiksi tulitikkumaisiksi paloiksi). Lisää vihannekset pikkelöintiliemeen ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Voit valmistaa nämä jo vaikka edellisenäkin päivänä.

Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.

Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää loput mausteet riisinuudelin joukkoon.

Valmista majoneesi: Mittaa kaikki ainekset kulhoon, öljy viimeisenä, ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Kypsennä tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri ja hoisinkastike ja kääntele tofupalasia, niin että ne saavat kauttaaltaan hoisin-inkivääriglaseerauksen.

Kokoa kulho. Nostele riisinuudelia pohjalle. Lisää päälle loput aineksista. Koristele tuoreilla yrteillä ja maapähkinöillä.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme