30 min

2-3:lle

VIETNAMILAINEN BAHN-MI-TOFUKULHO

Viimeistä murua myöten -blogin kirjoittaja Saara Atula:“…mutta kun kotimaiselle tofulle kerran antoi mahdollisuuden, niin se onnistuikin hurmaamaan täysin. Se vain pitää osata maustaa. Vaikka toisaalta kylmäsavutofu on niin hyvää, että popsin sitä sellaisenaan paketista.”

ViimeistäMuruaMyöten-resepti

Näitä tarvitset

Hoisin-tofuun

300g

kylmäsavutofua (Jalotofu)

seesamöljyä

3rkl

hoisin-kastiketta (gluteenitonta tarvittaessa)

3tl

raastettua inkivääriä

Ripaus suolaa

Riisinuudeliin

200g

riisinuudelia

2rkl

soijakastiketta

1tl

sokeria

1rkl

limen mehua

Pikkelöityihin vihanneksiin

2

porkkanaa

½-1

kurkku

1dl

riisiviinietikkaa

2rkl

(30ml) vettä

2rkl

sokeria

½tl

suolaa

Shriracha-majoneesiin

1 dl (n. 100g) silkinsileää/pehmeää Jalotofua

½dl

rypsiöljyä

1tl

sinappia

½tl

suolaa

3rkl

shriracha-chilikastiketta ((tai maun mukaan lisää))

Lisäksi

maapähkinöitä (tai suolapähkinöitä)

tuoretta minttua, thaibasilikaa ja korianteria (tai valitse mieleisesi)

Näin valmistat

  • Valmista ensin pikkelöidyt vihannekset. Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola, kunnes sokeri on sulanut. Nosta sivuun jäähtymään. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja suikaloi porkkana (joko julienneleikkurilla tai leikkaa veitsellä ohuiksi tulitikkumaisiksi paloiksi). Lisää vihannekset pikkelöintiliemeen ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Voit valmistaa nämä jo vaikka edellisenäkin päivänä.
  • Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
  • Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää loput mausteet riisinuudelin joukkoon.
  • Valmista majoneesi: Mittaa kaikki ainekset kulhoon, öljy viimeisenä, ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  • Kypsennä tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri ja hoisinkastike ja kääntele tofupalasia, niin että ne saavat kauttaaltaan hoisin-inkivääriglaseerauksen.
  • Kokoa kulho. Nostele riisinuudelia pohjalle. Lisää päälle loput aineksista. Koristele tuoreilla yrteillä ja maapähkinöillä.

Arvostelut

    Arvostelu