15 - 20 min
4:lle
VEGAANINEN PASTA CARBONARA
Pasta "carbonara" on herkullinen ja nopea arkiruoka. Perinteinen carbonara valmistetaan pekonista, mutta vegaaninen versio valmistuu savutofusta. Ihanan kermaisuuden tähän koko perheen luottoreseptiin tuo pippurin makuinen kaurakerma.
Näitä tarvitset
Tofu-pastakastike
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1pkt
Kaslink Aito Kauraruoka Pippuri (250 ml)
1dl
parmesan (kasvipohjainen)
300-400g
spagettia/tagliatellea
1/2tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
2-3rkl
öljyä paistamiseen
lisäksi
Basilikaa tai persiljaa
Näin valmistat
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Revi tai suikaloi tofu pannulle noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 5-10 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta.
- Lisää kaurakerma, kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Valuta pasta ja lisää tofu-kaurakermakastike kuuman pastan joukkoon. Viimeistele annos parmesaanilla ja basilikalla.