30 min
5-6:lle
PALERMON TOFU”KANA”PASTA UUNISSA
Helppo uuniruoka? Kyllä kiitos! Ihanan kermainen, uunissa itsekseen valmistuva Palermon kanapasta muuntuu kasvisversioksi valmiiksi revityllä tofulla. Täyteläinen, mausteinen kastike valmistuu pastan kiehuessa. Nämä yhdistetään ja laitetaan uuniin alle puoleksi tunniksi. Kiireisen kotikokin unelma!
Uuniruoka
Ruokavinkki
- Voit käyttää reseptin valmiiden Paahtopalojen tilalla maustamatonta tofua. Valmista se tällä suositulla pannumarinointireseptillä.
- Valmiiksi maustetut klassikkotofut, voit paistaa ja lisätä ruokaan näillä resepteillä: Jalotofu Aasia, Kylmäsavu ja Marinoitu.
Näitä tarvitset
Kastike:
2pkt
Jalotofu paahtopala Maustettu tai Aasia (2 x 250g)
2rkl
öljyä paistamiseen
1
sipuli
2
isoa valkosipulinkynttä pilkottuna
½
(luomu)sitruunan mehu ja kuori
2 ½dl (1 prk)
(juusto)kaurakermaa
2tl
currya
1
kasvisliemikuutio
½tl
välimeren yrttiseosta tai kuivattua basilikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
300-400g
gnocchi-pastaa
150-170 g
juustoraastetta (kasvipohjaista tai tavallista)
Näin valmistat
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese sitruuna ja purista mehu. Raasta kuori. Keitä pasta melkein kypsäksi ja jäähdytä.
- Ruskista Jalotofu paahtopaloja öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Mausta currylla ja yrttiseoksella. Lisää kerma ja murustele kasvisliemikuutio joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitruunanmehu ja kuori, sekoita hyvin.
- Kaada keitetty pasta kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Kaada tofukastike ja juustoraaste joukkoon ja sekoita. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 min. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.