Lautasella kasviksilla, tofumurulla ja misomajoneesilla täytettyjä salaattitacoja sekä kuvassa reseptin kehittäneet kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. Lautasella kasviksilla, tofumurulla ja misomajoneesilla täytettyjä salaattitacoja sekä kuvassa reseptin kehittäneet kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. '

30 min

✅ VIIKON RESEPTI: SALAATTITACOT | AASIA-TOFUA, PIKKELIÄ JA MISOMAJONEESIA

Näyttävät salaattitacot sisältävät vain muutaman komponentin, mutta niistä muodostuu yhdessä täydellinen, aasiahenkinen makumaailma. Jalotofu-Aasia toimii näissä ilman mitään käsittelyä. Resepti on kokkikaksikko Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin käsialaa.

📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma

👩‍🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi

KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!

Ruokavinkki

  • Nämä simppelit, aasiahenkiset salaattitacot  on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
  • Osallistu kilpailuun!
    • Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
  • Vinkki tofun paistamiseen:

Näitä tarvitset

Retikka-porkkanapikkeli:

300g

retikkaa

3kpl

porkkanaa

1tl

suolaa

1tl

kuminansiemeniä

1dl

valkoviinietikkaa

1dl

sokeria

1dl

vettä

Misomajoneesi

2dl

majoneesia (tai katso vegaaninen Jalotofumajoneesi täältä)

1-2dl

vaaleaa misotahnaa

1tl

valkoviinietikkaa

½tl

valkopippurijauhetta

Lisäksi:

½-1pkt

Jalotofu Aasia 300g

2kpl

kerää sydänsalaattia

nippu kevätsipulia

1-2rkl

mustia seesaminsiemeniä

chililastuja

Näin valmistat

  • Tee ensin pikkeli: kuori retikka ja porkkanat ja leikkaa ne noin 4 senttiä pitkiksi, 3×3 mm paksuiksi tikuiksi ja laita kulhoon. Ripottele päälle suola ja kuminansiemenet.
  • Yhdistä etikka, sokeri ja vesi kasarissa, kiehauta. Kaada liemi juuresten päälle ja purkita pikkeli lasipurkkiin. Anna jäähtyä ja maustua.
  • Tee misomajoneesi: sekoita kaikki ainekset keskenään, tarkista maku ja lisää misotahnaa, kunnes majoneesin suolaisuus on sopiva.
  • Leikkaa sydänsalaateista kanta irti, irrota lehdet toisistaan varovasti. Pese ja kuivaa lehdet hellävaraisesti salaattikuivurilla.
  • Avaa Jalotofu Aasia -pakkaus ja paista se tällä ohjeella. Voit myös vain murustaa tofun salaattilehdille. Muista hyödyntää tofupakkauksen ylimääräinen marinadi esim. salaatin maustamisessa.
  • Pursota salaatinlehdille majoneesia, murusta päälle aasiatofua ja viimeistele pikkelillä, seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla. Lisää halutessasi myös chililastuja.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.