1 h 15 min

8–10 annosta

VEGE-WELLINGTON SAVUTOFU- JA PUNAJUURITÄYTTEELLÄ

Tätä näyttävämpi ja täyteläisempi ei (vegaaninen) Wellington voisi olla! Talviseen juhlapöytään täydellisesti sopiva, mehevä Wellington on täytetty savutofulla ja punajuurella sekä perinteisistä resepteistä tutuilla sienillä ja sipulilla.

Joulumenu🎄

🥇 Paras proteiini 2023 ja 2024

🔥 Savutofu

Ruokavinkki

  • Tämä vegaaninen Wellington on tarvittaessa gluteeniton, kun vaihdat vain vehnäjauhot gluteenittomiin ja varmistat, että käyttämäsi lehtitaikina on myös gluteeniton.
  • Jos haluat tarjoilla Wellingtonin punaviinikastikeen kera, valmista se esimerkiksi tällä ohjeella.
  • Muitakin ideoita vegaanisiin jouluruokiin löydät kattavasta koosteestamme.

Näitä tarvitset

Paahdettu tofu:

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300 g

1,5rkl

oliiviöljyä

2rkl

hoisin-kastiketta (tai muuta vastaavaa)

Paistetut sienet:

200g

ruskeita tai vaaleita herkkusieniä

1rkl

oliiviöljyä

1tl

valkosipulijauhetta

½tl

jauhettua valkopippuria

2tl

soijakastiketta

4kpl

timjaminoksaa

Karamellisoitu sipuli:

1kpl

iso sipuli

1rkl

oliiviöljyä

2tl

sokeria

2tl

balsamiviinietikkaa

ripaus suolaa

Punajuuritäyte:

1kpl

kypsä punajuuri

1dl

cashewpähkinöitä

1rkl

tryffeliöljyä (valinnainen)

2rkl

vehnäjauhoja (gluteenitonta tarvittaessa)

½tl

suolaa

Lisäksi:

600 g iso lehtitaikinalevy (pakaste - gluteeniton tarvittaessa))

kasvimaitoa voiteluun

valmista punaviinikastiketta tarjoiluun

Näin valmistat

  • Sulata lehtitaikinalevy ohjeen mukaisesti. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Valmista vege-Wellingtonin punajuuritäyte: Paloittele punajuuri. Lisää punajuuri, cashewpähkinät ja tryffeliöljy blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon, ja aja hieman karkeaksi massaksi. Lisää vehnäjauho ja suola, ja sekoita huolellisesti. Siirrä massa jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat tofu-sienitäytteen.
  • Valmista tofutäyte: Avaa Jalotofu Kylmäsavu -pakkaus ja valuta neste. Purista ja taputtele suurin osa tofun nesteestä pois, ja raasta tofu raastimen isoimmalla terällä.
  • Sekoita raasteen joukkoon 1,5 rkl oliiviöljyä ja levitä raaste tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Paista 20 minuuttia uunin keskitasolla tai toiseksi ylimmällä tasolla. Kääntele tofuraastetta paistamisen puolivälissä. Varo polttamasta raastetta ja seuraa paistoa tasaisen väliajoin. Ota tofuraaste uunista ja sekoita joukkoon 2 rkl hoisin-kastiketta.
  • Karamellisoi savutofun paistuessa sipuli: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Madalla lämpöä ja lisää sokeri ja balsamiviinietikka. Jatka sipulin paistamista matalalla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Mausta ripauksella suolaa.
  • Paahda sienet: Kuutioi sienet pieniksi kuutioiksi. Nypi timjamista lehdet. Kuumenna öljy pannulla, ja kypsennä sieniä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Lisää lopuksi joukkoon timjami, valkosipulimauste sekä valkopippuri ja soijakastike.
  • Sekoita kulhossa keskenään paahdettu tofu, karamellisoitu sipuli ja sienet.
  • Kauli sulanut lehtitaikinalevy hieman suuremmaksi. Leikkaa veitsellä taikinan sivut noin 2 cm leveiksi suikaleiksi. Suikaleiden pituus on noin kolmasosa taikinan leveydestä kummallakin puolella. Leikkaa taikinan kulmista ylimääräiset palat pois.
  • Levitä taikinalevyn ehjälle pohjalle noin kolmasosa tofutäytteestä. Lusikoi jääkaappikylmä punajuuritäyte tofun päälle tasaiseksi pötköksi. Lusikoi ja taputtele loput tofutäytteestä punajuuritäytteen päälle ja sivuille.
  • Muotoile vegaaninen Wellington niin, että taitat ensin taikinan päädyt täytteen päälle, sitten sivujen suikaleet yksi kerrallaan, vuorotellen kummaltakin puolelta.
  • Voitele Wellington kasvimaidolla ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes wellingtonin pinta on kullanruskea. Tarjoile esimerkiksi punaviinikastikeen kanssa.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.