Poimi kaupasta sesongin kasvikset ja paahda ne uunissa valmiiksi marinoidun tofun kanssa. Poimi kaupasta sesongin kasvikset ja paahda ne uunissa valmiiksi marinoidun tofun kanssa. '

30 min

3-4:lle

(3)

ARKI-ILLAN PELASTUS: UUNITOFU-KASVISPELTI

Poimi kaupasta sesongin kasvikset ja paahda ne uunissa valmiiksi marinoidun tofun kanssa. Kaikki ainekset yhdelle pellille ja kokkausaikaa puoli tuntia. Lopputuloksena on nopea arjen uunipeltiruoka ja rapeaksi paahtunut uunitofu kruunaa kauden mehevät kasvikset.Uuniruoan etuna on helppous: alkuvalmistelujen jälkeen ruoka kypsyy uunissa kuin itsekseen ja isosta pellillisestä ruokkii nälkäisemmänkin porukan.

Uuniruoka

Ruokavinkki

Näitä tarvitset

Uunitofu-kasvispelti

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu, Marinoitu tai Aasia (300g)

5-7kpl

perunaa

1kpl

paprikaa

½rs

kirsikkatomaatteja

½tlk

artisokansydämiä

1kpl

parsakaalia (pieni)

3-4kpl

sesongin sieniä tai herkkusieniä (reseptikuvassa osterivinokkaita)

suolaa ja mustapippuria myllystä

rypsiöljyä

Lisäksi:

salaattia

hummusta

kaurafraichea

sitruunaa

Näin valmistat

 • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
 • Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin keittiöpyyhkeen tai talouspaperin keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi. Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua* noin 5 minuuttia painon alla.
 • *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa
 • Pese ja pilko perunat sopiviksi lohkoiksi. Kuutio tofu myös sopiviksi paloiksi. Asettele perunat ja tofut pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele perunoiden ja tofujen päälle rypsiöljyä. Mausta vain perunat suolalla sekä mustapippurilla, koska marinoidussa tofutuotteissa on jo suola ja mausteet valmiiksi (Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu).
 • Pese kirsikkatomaatit. Valuta ja halkaise artisokansydämet. Pilko paprika, sienet sekä parsakaali sopiviksi suupaloiksi.
 • Paista perunoita ja tofuja noin 15 minuuttia ennen kuin lisäät uunipellille muut valmistellut raaka-aineet.
 • Ota pelti uunista ja lisää muut esivalmistellut raaka-aineet pellille. Pirskottele kaikkien lisättyjen päälle öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
 • Paista vielä noin 15 minuuttia kunnes perunoissa ja tofuissa on kypsän rapea pinta sekä muut kasvikset sopivasti paistuneet.
 • Nauti paahdetut kasvikset ja tofut salaatin, hummuksen tai kaurafraichen sitruunan mehulla maustettuna.

Arvostelut

  Arvostelu

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.