60 min
4
TOFUKIUSAUS
Savutofukiusaus on arkisten ruokien klassikko ja Enni Rukajärven ja monen perheen kestosuosikki. Helppo kasvisruokaresepti, jolla kiusaus syntyy hyvin vähällä vaivalla ja uunin edessä on aina varmasti jonoa. :)
🔥 Savutofu
arkiruoka
kotiruoka
🥇 Paras proteiini 2023 ja 2024
Ruokavinkki
“Kotona tykkään kokkailla kasvispainotteisesti. En ole ruoan suhteen kuitenkaan mikään tiukkapipo. Eikä pidäkään olla.“
ENNI RUKAJÄRVI
Lumilautailija, POW-lähettiläs
Näitä tarvitset
500g
peruna-sipulisekoitusta
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1prk
Kaslink Aito Kauraruokaa (2-2,5 dl)
2
valkosipulikynttä (tai 1 tl jauhetta)
½tl
sitruunapippuria
½tl
suolaa
2 tl kuivattua tai 1 ruukku tuoretta tilliä
Näin valmistat
- Hienonna valkosipuli ja leikkaa Jalotofu suorakulmion muotoisiksi paloiksi. Hienonna tilli. Levitä peruna-sipulisekoitus voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle, niin että pohja peittyy.
- Lisää puolet tofuista, tillit ja valkosipuleista sekoitteen päälle. Tee samalla tavalla toinen kerros, jätä tofuja pinnalle. Näin saat tofuihin kauniin ruskean ja rapean pinnan. Sekoita kulhossa kaurakerma ja mausteet, ja kaada seos tasaisesti uunivuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 50-60 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä ja Jalotofu saanut kauniin ruskean pinnan. Tarjoile salaatin kera.