15 - 20 min
2annosta
JIM LIM by FARANG-RESEPTI: PÄHKINÄINEN GADO GADO SALAATTI
Tämä “Keittiömestari suosittelee” sarjamme Farang-resepti on tuulahdus ihanasta, täyteläisetä ja suolaisenmakeastaa Kaakkois-Aasian makumaailmasta! Farangin perustaja Matti Wikberg tuunasi indonesialaisen ruoan klassikon, maapähkinäisen Gado gado kasvissalaatin vegeversioksi Jalotofu Paahtopaloilla. kauppalistallesi tulee ainakin Jim Lim Satay -kastike, Jalotofu Paahtopalat ja samalla päivän kasvissannos!
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Aasia tai Maustettu 250g
2dl
Jim Lim sataykastiketta
2kpl
limeä
100g
vihreitä papuja
200g
broccolinia pilkottuna
100g
porkkanaa pilkottuna
100g
pavunituja
100g
kurkkua pilkottuna
100g
kirsikkatomaattia, halkaistuna
½nippu
korianteria, lehdet nypittynä
100g
retiisiä, pilkottuna
2kpl
kevätsipulin vartta, leikattuna
Paahdettuja maapähkinöitä
öljyä paistamiseen
suolaa
Näin valmistat
- Ryöppää, eli keitä nopeasti kuumassa suolalla maustetussa vedessä pavut, broccolini ja porkkana erikseen (voit halutessasi tarjota ne raakanakin), jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta.
- Purista toisen limen mehu sataykastikkeen joukkoon, sekoita. Leikkaa toinen lime lohkoiksi
- Paista Paahtopalat pannulla kullanruskeaksi tilkassa öljyä, mausta suolalla. Nosta tofupalat pannulta kulhoon, anna jäähtyä hetki. Mausta palat ½ dl sataykastikkeella.
- Levitä ½ dl sataykastiketta tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille, ja asettele salaatin ainekset kulhoon aloittaen tofusta. Laita korianterinlehdet viimeiseksi, ripottele päälle kevätsipulia ja koristele limen lohkoilla ja paahdetuilla pähkinöillä.
- Tarjoa loput sataykastikkeesta erikseen omassa kulhossaan salaatin kanssa