15 - 20 min

”GRAAVI”TOFULEIVÄT JA MÄTISMETANA (Ve)

Odotettu kasvisversio graavikalaleivistä! Aasialaisittain valmiiksi marinoitu tofu maistuu kalan paikalla saaristolaisleivällä täysin suvereenisti. Yllättävää? Ehkä. Vegaaninen mätismetana kruunaa setin. 😍

Kalaton resepti

Ruokavinkki

  • Kalaton, mutta merellinen juhlapöytä tai joulun menu täydentyy odotetulla uutuudella. Jalotofu Aasia on ehkä yllättävä, mutta maultaan todella toimiva korvike graavikalalle.
  • Voit valmistaa helpon, pikkelöidyn punasipulin esimerkiksi tällä reseptillä.

Tämäkin graavitofuleipäresepti edustaa innovatiivisia ”toimii aivan kuin…” -luomuksiamme, joista olemme erityisen innoissamme. Tofu nimittäin toimii loistavasti kalan tilalla monessa perinteisessä reseptissä! 

 

Miksi käytämme vegaanisissa reseptiversioissamme samoja nimiä kuin niiden eläinperäiset alkuperäistuotteet, kuten tämä tofupastrami tai tofuskagen,  ndujapasta ”butter chicken”, ”kanakeitto” tai Lyonin ”kana”? Siksi, että tällä tavoin sinunkin on ehkä helpompi mieltää reseptin tai jonkin ainesosan käyttötarkoitus (kasviperäinen vastine) tai käyttötilanne. Mausta tinkimättä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Aasia 300g

1kpl

sitruuna (luomu)

1prk

smetanaa tai kaurafraichea 200ml (Ve)

1prk

Cavi-Art merilevämätiä (Ve)

1/2

punasipuli silputtuna

1rkl

rosepippuria hienonnettuna

voita voiteluun (Ve)

n. 10 siivua maalaisleipää

1/2-1dl

tuoretta tilliä hienonnettuna

suolaa

Lisäksi:

tarjoiluun valmista pikkelöityä punasipulia (valinnainen)

Näin valmistat

  • Valmista tofu: Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkaukseen jäävä marinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä ja nosta raaste kulhoon. Lisää joukkoon marinadi. Sekoita hyvin ja painele massa tiiviiksi. Nosta kylmään maustumaan.
  • Valmista ”mätismetana”: Raasta sitruunankuori. Silppua punasipuli hienoksi. Sekoita kulhossa smetana, 4 rkl Cavi-Art:ia, punasipuli ja sitruunankuori. Purista sekaan 1 rkl sitruunanmehua. Laita kylmään maustumaan.
  • Paahda (saaristolais)leivät ja voitele voilla. Lisää päälle raastettua tofua ja hieman silputtua tilliä. Lisää lusikallinen ”mätismetanaa” ja koristele jauhetulla roseepippurilla ja mädillä. Mausta tarvittaessa suolalla.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.