15 - 20 min
2-3:lle
”KANA”KORIANTERI-TOFUSALAATTI
Ruokavinkki
Olisiko sinulla hetki aikaa jutella tofusta, noin 15min?! Jeps, ja herkkusalaatti onkin jo valmis!
Vinkki: voit myös käyttää tähän ”kana”-korianteri-tofusalaattiin käteviä, valmiiksi revittyjä, paahdettuja ja maustettuja Jalotofu Paahtopaloja! Tai kokeile vaihtoehtoisesti tätä salaattiateria kahdelle -reseptiä, joka syntyy alle 10 minuutissa!
Näitä tarvitset
Pannumarinoitu tofutäyte
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
tai
1 pkt XL Jalotofu Maustamaton (540g) (+ tuplaa mausteet)
1tl
curryjauhe
½tl
savupaprikajauhe
1tl
valkosipulijauhe
2-3rkl
soijakastiketta
3-4rkl
öljyä paistamiseen
Pannumarinoitu Teriyakitofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1dl
valmista teriyakikastiketta
1rkl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1dl
soijakastiketta
2tl
seesamiöljyä
1dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
2kpl
valkosipulin kynttä, puristettuna
2cm
pala inkivääriä raastettuna
Salaatti
½nippu
sesongin parsaa tai varsiparsakaalia
1ps
salaattia
2kpl
kevätsipulia varsineen
½
ruukku tuoretta korianteria
5-10kpl
kirsikkatomaatteja
pieni pala
kurkkua
½
kypsä mango
Näin valmistat
- Valitse mieleinen tofutäyte ja valmista se alla olevin ohjein. Nosta sivuun maustumaan.
- Keitä tai höyrytä parsat tai parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian vetiseksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi.
- Valmista ”kana”-korianterisalaatti: pilko kaikki ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa salaatti kaikista ainesosista, pirskota päällä hieman oliiviöljyä ja koristele korianterilla.
TOFUTÄYTTEET
- Valmista pannumarinoitu tofutäyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat sen paahdettua rapeaksi.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
- Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
- Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:
- Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon