30 min

4 annosta

MINESTRONEKEITTO SAVUTOFULLA

Minestronekeitto savutofulla on makuja pursuileva arkiruoka, joka pitää kylläisenä pitkään. Tämä on todellinen arjen pelastaja ja valmistuu jääkaapin perusaineksista.

Ruokavinkki

  • Voit käyttää keittoon mitä vain jääkaapista löytyviä kasviksia. Esimerkiksi kukkakaalia, perunaa tai paprikaa. Papujen tilalla voit halutessasi käyttää pakasteherneitä.
  • Kokeile myös ruokaisan linssikeiton tai burgundinpadan reseptiä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu 300g

1+2rkl

öljyä paistamiseen

½

kesäkurpitsa

1kpl

porkkana

1kpl

sipuli ja/tai pieni pätkä purjoa

3kpl

valkosipulinkynttä

8dl

vettä

1,5kpl

kasvisliemikuutio

1tkl

tomaattimurskaa, esim basilika-oregano (400g)

100g

pientä pastaa (n.2dl)

1tlk

kidneypapuja tai papusekoitusta (220g)

½-1tl

suolaa (maun mukaan)

1tl

sokeria

½tl

mustapippuria

½tl

provencale yrttiseosta (valinnainen)

Lisäksi:

persijaa tai basilikaa tarjoiluun (valinnainen)

creme fraiche ja tai parmesaaniraastetta (Ve)

Näin valmistat

  • Ota marinoitu tofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen.
  • Kuutioi kesäkurpitsa. Pese, kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi kolikoiksi. Hienonna valkosipulit. Silppua sipuli ja purjo.
  • Lisää sipulit, purjo ja porkkanat kattilaan. Lisää 2 rkl öljyä ja kuullota muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsa ja valkosipulit ja jatka kuullottamista 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  • Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattimurska. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä noin 6 minuuttia. Mikäli käytät gluteenitonta pastaa, niin huomio pidempi keittoaika.
  • Padan kiehuessa paista tofu: Pilko tofu pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää 1 rkl öljyä ja paista noin 5-7 min välillä käännellen, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta.
  • Lisää keittoon mausteet, valutetut pavut ja tofukuutiot. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Koristele persiljasilpulla ja tarjoa keitto creme fraichen ja/tai parmesaaniraasteen kanssa.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.