30 min
4:lle
MEHEVÄT KASVISBURGERIT + VEGAANINEN CAESAR
Ihanasti savunmakuiset ja mehevät kasvispihvit burgerin väliin loihdit Jalotofu Kylmäsavusta. Vegaaninen caesar viimeistelee nämä kasvishampurilaiset täydellisyyteen.
Näitä tarvitset
Grilliin:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1
pieni varhaiskaali
4kpl
burgerisämpylää
öljyä
Kastike:
1kpl
avokado
1,5dl
vegaaninen creme fraiche tai vastaava maustamaton jogurtti
1rkl
vegaanista majoneesia
½rkl
sitruunamehua
3tl
Dijon-sinappia
3tl
kapriksia
¼tl
suolaa
mustapippuria
Valkosipuliöljy:
4kpl
valkosipulinkynttä
2rl
oliiviöljyä
muutama ripaus suolaa
Lisäksi:
vegaanista parmesania
tuoreita yrttejä kuten lehtipersiljaa tai korianteria
Näin valmistat
- Leikkaa tofu 2-3 palaksi. Kääri palat liinaan, ja laita painava esine esim. kattila päälle ja anna tofun kuivua n.15 min.
- Blendaa kastikkeen ainekset yhteen. Jos ei ole tehosekoitinta käytössä, voit muussata avokadon haarukalla ja sekoittaa ainekset yhteen karkeaksi kastikkeeksi.
- Pilko valkosipuli pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista valkosipulin palasia keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Ripottele suolaa päälle.
- Raasta vegaanista parmesania n. ½ dl.
- Leikkaa kuivateltu tofu kuudeksi – kahdeksaksi palaksi. Voitele palat molemmin puolin öljyllä.
- Leikkaa varhaiskaali suuriksi paloiksi, jotka pysyvät kasassa grillatessa. Voitele kaalin palat öljyllä.
- Grillaa tofupaloja kuumassa grillissä, kunnes ne saavat väriä pintaan. Grillaa myös kaalinpalasia molemmin puolin.
- Laita lopuksi hampurilaissämpylät paahtumaan grilliin hetkeksi. Muista tarkkailla, etteivät leivät pala.
- Kokoa hampurilainen: laita kastiketta reilusti, lisää pari tofupalaa, päälle valkosipuliöljyä sekä runsaasti parmesan-raastetta, kaalin palanen, tuoreita yrttejä ja kastiketta.