30 min
Kurpitsa-salviapasta (V) & helppo tapa kokata tofua
"Kerran syksyssä on aina saatava kurpitsa-salviapastaa. Kurpitsapyreestä tehdään pastakastike. Se on pehmeä, hieman makea ja sosemainen kastike ja tarvitsee mielestäni seurakseen hapokkaan salvian, purutuntumaa ja proteiinia tofusta sekä rapeutta pähkinöistä."Viimeistä Murua Myöten -blogin yhteistyöresepti
Ruokavinkki
Reseptistä saa myös helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta pastaa. Hasselpähkinöiden sijaan voi käyttää kurpitsansiemeniä (esim pähkinäallergisena tai muuten vaan).
Näitä tarvitset
Kurpitsapyre:
1
kokonainen myskikurpitsa (n. 800g)
1
kasvisliemikuutio keitinveteen
2
isoa valkosipulinkynttä
2rkl
sitruunanmehua (n. ½ sitruuna)
1tl
chilipyrettä (tai puolikas punainen chilipalko/ripaus chilijauhetta)
3/4tl
suolaa
1/3tl
muskottipähkinää
150g
kaura-/soija fraichea
(½ dl ravintohiivahiutaleita tai raastettua vegaanista parmesania)
Muut ainekset
n. 350g
pastaa
1pkt
paketti Jalotofu Paahtopala Maustettu (250g – halutessasi voit käyttää kaksikin pakettia)
n. ½dl
hasselpähkinöitä
tuoretta salviaa
Näin valmistat
- Kuori ja paloittele kurpitsa n. 2cm kuutioiksi. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Keitä kypsäksi, n. 15 minuuttia.
- Rouhi hasselpähkinöitä hieman pienemmiksi, puoliksi/neljään osaan. Paahda niitä kuivalla, kuumalla pannulla ja siirrä sivuun pannulta.
- Keitä pasta al denteksi, n. 2 minuuttia alle pakkauksen ohjeen.
- Kypsennä tofu. Kaada tofu paketista kuumalle, kuivalle pannulle. Irrottele tofua lastalla palasiksi. Pyörittele palasia pari minuuttia kuumalla pannulla ja lisää lopuksi n. 1 rkl rypsiöljyä. Jatka paistamista, kunnes tofu on ruskistunut ulkopuolelta.
- Kaada kurpitsoista lähes kaikki vesi pois, jätä pohjalle n. ½ dl. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko noin neljään osaan. Lisää kaikki kurpitsapyreen ainekset kattilaan kurpitsojen joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada pastat joukkoon ja anna levyn olla miedolla lämmöllä. Sekoittele hetki niin, että kastike sekoittuu pastalle tasaisesti.
- Lisää joukkoon tofut ja hasselpähkinät. Lisää annosten päälle vielä runsaahkosti tuoretta salviaa.
- Vinkki: Lisämakua saat, kun kypsennät kurpitsan uunissa. Paahtamista varten lämmitä uuni 225 asteiseksi. Kuori ja paloittele kurpitsa palasiksi tai halkaise kurpitsa pitkittäissuunnassa halki ja laita leikkuupinnat ylöspäin. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paahda uunissa n. 30-45 minuuttia. Irrota kurpitsan malto kuoristaan. Jatka muuten kurpitsan soseuttamista samalla tavalla.