TALVIPÄIVÄN MUST: LÄMMIN SALAATTI-IHANUUS

(2)
2annosta
Tämä lämmin, täyteläinen, ruokaisa ja helppo salaatti on jotain sanoinkuvamaattoman ihanaa ladulla, kävelyllä tai vain talvimaisemaa ikkunasta ihaillen vietetyn päivän päätteeksi. Proteiinia tofusta ja elinvoimaa vihreistä kasviksista sopivan suolaisella tahinikastikkeella, todellinen ässä!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
n. 150 g lehtikaalia
1 ps varsiparsakaalia tai varsikukkakaalia
1 keskikokoinen bataatti
kourallinen saksanpähkinöitä 
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Tahini kastike:
1 iso rkl tahinia
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl kylmää vettä
Ripaus suolaa

Näin valmistat

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi ja levitä ne pellille levitetyn leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 10 min. Tällä välin pilko varsiparsakaalit sekä lehtikaali pienemmiksi. Avaa Jalotofu Paahtopala -paketti ja painele pakettia, jotta tofupalat irtoavat toisistaan.

Kun bataatit ovat kypsyneet 10 min, siirrä ne yhteen kulmaan pellillä, lisää pellille lehtikaali sekä varsiparsakaali ja ripottele päälle hieman öljyä ja suolaa. Kaada Jalotofu Paahtopalat pellille ja paista uunissa 10 min. Tee tällä välin tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen kulhossa.

Ota pelti uunista, sekoita kaikki ainekset joko kulhossa tai pellillä, ripottele päälle saksanpähkinöitä ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme