30 min

2annosta

TALVIPÄIVÄN MUST: LÄMMIN SALAATTI-IHANUUS

Tämä lämmin, täyteläinen, ruokaisa ja helppo salaatti on jotain sanoinkuvamaattoman ihanaa ladulla, kävelyllä tai vain talvimaisemaa ikkunasta ihaillen vietetyn päivän päätteeksi. Proteiinia tofusta ja elinvoimaa vihreistä kasviksista sopivan suolaisella tahinikastikkeella, todellinen ässä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

n. 150g

lehtikaalia

1ps

varsiparsakaalia tai varsikukkakaalia

1

keskikokoinen bataatti

kourallinen saksanpähkinöitä 

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Tahini kastike:

1

iso rkl tahinia

1rkl

sitruunanmehua

1rkl

kylmää vettä

Ripaus suolaa

Näin valmistat

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi ja levitä ne pellille levitetyn leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 10 min. Tällä välin pilko varsiparsakaalit sekä lehtikaali pienemmiksi. Avaa Jalotofu Paahtopala -paketti ja painele pakettia, jotta tofupalat irtoavat toisistaan.
  • Kun bataatit ovat kypsyneet 10 min, siirrä ne yhteen kulmaan pellillä, lisää pellille lehtikaali sekä varsiparsakaali ja ripottele päälle hieman öljyä ja suolaa. Kaada Jalotofu Paahtopalat pellille ja paista uunissa 10 min. Tee tällä välin tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen kulhossa.
  • Ota pelti uunista, sekoita kaikki ainekset joko kulhossa tai pellillä, ripottele päälle saksanpähkinöitä ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu