60 min
4:lle
MALESIALAINEN MAUSTEINEN TOFU-LAKSA
ViimeistäMuruaMyöten-resepti
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
Laksaliemeen
1rkl
seesamöljyä
1
sitruunaruohon varsi
1
punainen chilipalko
2rkl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta (tai 1 pieni punasipuli)
1tl
kurkumaa
5dl
kasvislientä ((5 dl vettä + 1 kasvisfondi))
5
kaffir-limenlehteä (tai 1 limen mehu ja raastettu kuori)
1tölkki
kookosmaitoa
2rkl
soijakastiketta ((tai kalakastiketta, jos ei tarvitse olla vegaanista))
1rkl
maapähkinävoita
1rkl
(fariini)sokeria
Lisäksi
2pakettia
marinoitua Jalotofua
kecap manista eli makeaa soijakastiketta
200g
riisinuudelia
Päälle
thai-basilikaa
pilkottua kevätsipulia
limeä
maa- tai suolapähkinöitä
silmusalaattia
Näin valmistat
- Aloita tofusta. Paloittele tofu ja laita palaset kuivumaan talouspaperipalasten väliin. Lisää päälle kevyt paino. Vaihda tarvittaessa talouspaperit.
- Poista chilipalosta siemenet. Paloittele pieneksi. Hienonna sitruunaruohon varsi. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulinvarret tai punasipuli.
- Kuumenna pannulla seesamöljy. Lisää chili, sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja sipulit sekä kurkuma. Kuullota hetki. Lisää sitten kasvisliemi ja kaffir-limenlehdet. Keitä noin 10-15 minuutin ajan. Lisää lopuksi kookosmaito, maapähkinävoi, soijakastike ja fariinisokeri. Jätä poreilemaan hiljakseltaan noin 5 minuutiksi.
- Kun laksaliemi valmistuu, keitä riisinuudelit kypsiksi.
- Paista Jalotofu: Lisää kuivatut tofukuutiot kuivalle, kuumalle pannulle. Kun tofut ovat ruskistuneet ja rapeutuneet, lisää niiden päälle kecap-manista (tai soijakastikkeen ja fariinisokerin sekoitusta), niin että tofut peittyvät kastikkeeseen.
- Kokoa kulhoon riisinuudeli, tofut, maapähkinät ja kevätsipuli. Kaada laksaliemi päälle. Viimeistele thai-basilikalla, limelohkoilla ja silmusalaatilla.