10 min
NOPEA (5 MIN.) TERIYAKIKASTIKE TOFULLE
Teriyakikastike on perinteinen japanilainen soijapohjainen maustekastike, jolla saa tofuun helposti makua ja kauniin kiiltävän paistopinnan. Kastike syntyy kotikeittiössä varsin helposti. Kiehauta ainekset pienessä kattilassa ja kastike on valmis noin 5 minuutissa. Itsetehty teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.
Teriyaki-kastike
Tofuteriyaki
marinointi
maustaminen
Ruokavinkki
Voit käyttää itsetehtyä 5 minuutin teriyakikastiketta esimerkiksi tofu-pannunuudeleissa, rapeissa uunitofu-tacoissa, pannumarinoidussa tofussa tai aasilaisissa nyhtötofutacoissa!
Näitä tarvitset
Itsetehty teriyakikastike:
½dl
soijakastiketta (vähäsuolaista, esim tamarin)
1,5rkl
paahdettua seesämiöljyä
½dl
tummaa sokeria esim ruokosokeria
2rkl
mirin (makea riisiviinietikka)
2
valkosipulinkynttä silputtuna
1,5 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2tl
maizenaa
3rkl
kylmää vettä
Paistettu tofu:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
1,5 rkl
öljyä paistamiseen
1dl
teriyaki-kastiketta
Näin valmistat
- Raasta inkivääri ja silpua valkosipulit. Yhdistä soijakastike, seesamöljy, sokeri, mirin, inkivääri ja valkosipuli pienessä kattilassa. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan.
- Sekoita maizena pieneen määrään kylmää vettä ja kaada kastikkeen joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta kokoon muutaman minuutin ajan ja sekoita koko ajan, kunnes koostumus on sakeaa ja hieman siirappimaista.
- Valmista tofu: Leikkaa maustamaton tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Kuutio tofu tai käytä siivuina.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista 2-3 minuuttia välillä käännellen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja jatka hetki paistamista.
- Ota lämpö pois ja kaada joukkoon teriyakikastike. Sekoita ja anna hautua hetki. Lisää tofu lempiruokaasi.