30 min
SALAATTITACOT | AASIA-TOFUA, PIKKELIÄ JA MISOMAJONEESIA
Näyttävät salaattitacot sisältävät vain muutaman komponentin, mutta niistä muodostuu yhdessä täydellinen, aasiahenkinen makumaailma. Jalotofu-Aasia toimii näissä ilman mitään käsittelyä. Resepti on kokkikaksikko Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin käsialaa.
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!
Ruokavinkki
- Nämä simppelit, aasiahenkiset salaattitacot on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
- Vinkki tofun paistamiseen:
- Tofusta saa helposti ihanan rapeaa näillä paisto-ohjeilla.
Näitä tarvitset
Retikka-porkkanapikkeli:
300g
retikkaa
3kpl
porkkanaa
1tl
suolaa
1tl
kuminansiemeniä
1dl
valkoviinietikkaa
1dl
sokeria
1dl
vettä
Misomajoneesi
2dl
majoneesia (tai katso vegaaninen Jalotofumajoneesi täältä)
1-2dl
vaaleaa misotahnaa
1tl
valkoviinietikkaa
½tl
valkopippurijauhetta
Lisäksi:
½-1pkt
Jalotofu Aasia 300g
2kpl
kerää sydänsalaattia
nippu kevätsipulia
1-2rkl
mustia seesaminsiemeniä
chililastuja
Näin valmistat
- Tee ensin pikkeli: kuori retikka ja porkkanat ja leikkaa ne noin 4 senttiä pitkiksi, 3×3 mm paksuiksi tikuiksi ja laita kulhoon. Ripottele päälle suola ja kuminansiemenet.
- Yhdistä etikka, sokeri ja vesi kasarissa, kiehauta. Kaada liemi juuresten päälle ja purkita pikkeli lasipurkkiin. Anna jäähtyä ja maustua.
- Tee misomajoneesi: sekoita kaikki ainekset keskenään, tarkista maku ja lisää misotahnaa, kunnes majoneesin suolaisuus on sopiva.
- Leikkaa sydänsalaateista kanta irti, irrota lehdet toisistaan varovasti. Pese ja kuivaa lehdet hellävaraisesti salaattikuivurilla.
- Avaa Jalotofu Aasia -pakkaus ja paista se tällä ohjeella. Voit myös vain murustaa tofun salaattilehdille. Muista hyödyntää tofupakkauksen ylimääräinen marinadi esim. salaatin maustamisessa.
- Pursota salaatinlehdille majoneesia, murusta päälle aasiatofua ja viimeistele pikkelillä, seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla. Lisää halutessasi myös chililastuja.