10 min
2-3 annosta
STICKY SESAME TOFU w/ SWEET&SOUR SAUCE
Valmista 10 minuutissa! Kiinalaisista ravintoloista tuttu annos syntyy kätevästi valmiiksi aasialaisittain maustetuilla Paahtopaloilla ja sweet & sour -kastikkeella maustetusta parsakaalista ja riisistä.
🥢 AASIA
Max10min
revittytofu
Jalotofu Aasia Paahtopalat
Sweet&Sour
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia Paahtopalat (250g)
1+1rkl
öljyä paistamiseen (esim. seesam)
riisiä
300-500g
parsakaalia (tai sesongin parsaa)
½dl
vettä
1dl
sweet&sour -kastiketta
1-2rkl
seesaminsiemeniä
sweet&sour -kastiketta tarjoiluun
tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria
Näin valmistat
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Samalla kun riisi kiehuu, pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kuumenna noin 1 rkl öljyä pannulla ja lisää parsakaalit. Paista hetki ja lisää joukkoon ½ dl vettä. Kiehauta. Kun vesi on haihtunut, lisää 1 rkl öljyä ja Jalotofu Aasia Paahtopalat. Paista muutama minuutti käännellen. Vähennä pannun lämpötila minimiin ja kaada 1 dl sweet&sour -kastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes kastike on imeytynyt tofupaloihin.
- Tarvittaessa mausta suolalla ja pippurilla, koristele seesaminsiemenillä. Anna hautua jälkilämmöllä muutama minuutti.
- Kokoa annokset esimerkiksi kulhoihin ja aloita riisillä. Lisää seesamitofut koristele annos lusikallisella sweet&sour -kastiketta ja ripottele seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria päälle.