15 - 20 min
2-3 annosta
THAI BASILIKA TOFU BOWL (+VEGAANINEN OSTERIKASTIKE)
Tervetuloa nopealle makumatkalle Thai-basilika tofun pariin! Tässä herkullisessa reseptissä yhdistyy vegaaninen osterikastike ja tuore thai-basilika luoden lempeän makuelämyksen. Thaimaalainen basilika-tofu, eli pad krapow on nopeasti valmistuva katukeittiöistäkin tuttu wokkiannos.
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Vegaanisen osterikastikkeen resepti.
- Voit tarjoilla thai-basilikakastikkeen ja riisin salaatinlehtien välissä.
- Kokeile myös esimerkiksi tätä samantyylistä thaimaalaista tofu larb -salaattia tai salaattiveneitä teriyakitofulla!
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
1,5rkl
öljyä paistamiseen esim. seesami
1,5dl
vegaanista osterikastiketta
tai
1,5dl
valmista teriyaki- tai hoisin-kastiketta
Kasvikset:
1kpl
punasipuli
1kpl
punainen chili
2kpl
valkosipulinkynttä
1kpl
limen kuori raastettuna
2-3kpl
ryppylimetinlehteä (valinnainen)
2kpl
kevätsipulin vartta tai yksi sipuli
½
ruukku thai basilikaa
Lisäksi:
riisiä
paahdettuja seesaminsiemeniä
salaatinlehtiä (valinnainen)
Sriracha-majoneesi (valinnainen):
1dl
majoneesia
1rkl
srirachaa
suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Valmista vegaaninen osterikastike ohjeen mukaan. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää valmiita teriyaki- tai hoisin-kastikkeita.
- Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat helpommin paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
- Pilko chili (jätä siemenet, jos tykkäät tulisesta), silppua valko- ja kevätsipulit, leikkaa punasipulista renkaita, raasta lime ja hienonna thai basilika. Leikkaa lime siivuiksi tarjoilua varten. Valmista riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärä mukaan.
- Sriracha-majoneesi: Sekoita majoneesi ja Sriracha keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kylmään maustumaan.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi* tai pilko pieniksi kuutioiksi. Paahda murua 2-3 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka paistamista muutama minuutti.
* Revitystä tofusta tulee pannulla rapeampi ja se imee paremmin makuja itseensä!
- Lisää taas öljyä ja kaikki loput pilkotut raaka-aineet ja ryppylimetinlehdet. Paista muutama minuutti käännellen. Kaada oisterikastike joukkoon ja anna kastikkeen hautua jälkilämmöllä.
- Täytä kulho riisillä ja tofukastikkeella. Purista päälle hieman limemehua. Koristele seesaminsiemenillä ja sriracha-majoneesilla.