15 - 20 min

2-3 annosta

(1)

THAI BASILIKA TOFU BOWL (+VEGAANINEN OSTERIKASTIKE)

Tervetuloa nopealle makumatkalle Thai-basilika tofun pariin! Tässä herkullisessa reseptissä yhdistyy vegaaninen osterikastike ja tuore thai-basilika luoden lempeän makuelämyksen. Thaimaalainen basilika-tofu, eli pad krapow on nopeasti valmistuva katukeittiöistäkin tuttu wokkiannos.

🥢 AASIA

Ruokavinkki

Näitä tarvitset

Tofu:

1pkt

Jalotofu Maustamaton 270g

1,5rkl

öljyä paistamiseen esim. seesami

1,5dl

vegaanista osterikastiketta

tai

1,5dl

valmista teriyaki- tai hoisin-kastiketta

Kasvikset:

1kpl

punasipuli

1kpl

punainen chili

2kpl

valkosipulinkynttä

1kpl

limen kuori raastettuna

2-3kpl

ryppylimetinlehteä (valinnainen)

2kpl

kevätsipulin vartta tai yksi sipuli

½

ruukku thai basilikaa

Lisäksi:

riisiä

paahdettuja seesaminsiemeniä

salaatinlehtiä (valinnainen)

Sriracha-majoneesi (valinnainen):

1dl

majoneesia

1rkl

srirachaa

suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

  • Valmista vegaaninen osterikastike ohjeen mukaan. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää valmiita teriyaki- tai hoisin-kastikkeita.
  • Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat helpommin paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
  • Pilko chili (jätä siemenet, jos tykkäät tulisesta), silppua valko- ja kevätsipulit, leikkaa punasipulista renkaita, raasta lime ja hienonna thai basilika. Leikkaa lime siivuiksi tarjoilua varten. Valmista riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärä mukaan.
  • Sriracha-majoneesi: Sekoita majoneesi ja Sriracha keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kylmään maustumaan.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi* tai pilko pieniksi kuutioiksi. Paahda murua 2-3 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka paistamista muutama minuutti.

* Revitystä tofusta tulee pannulla rapeampi ja se imee paremmin makuja itseensä!

 

  • Lisää taas öljyä ja kaikki loput pilkotut raaka-aineet ja ryppylimetinlehdet. Paista muutama minuutti käännellen. Kaada oisterikastike joukkoon ja anna kastikkeen hautua jälkilämmöllä.
  • Täytä kulho riisillä ja tofukastikkeella. Purista päälle hieman limemehua. Koristele seesaminsiemenillä ja sriracha-majoneesilla.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.