15 - 20 min
2kpl
TÄYTELÄINEN TOFU CURRY HOT POT
Ruokavinkki
Pidempi korsi -blogin kirjoittaja Paula Heinonen:
“Tofu on mielestäni parhaimpia ja monipuolisimpia kasviproteiinin lähteitä ja olen huomannut, että se on lempeintä vatsalleni. Tämä keitto on lohturuokaa parhaimmillaan ja se kannattaa nauttia linnottautuneena sohvalle tyynymuurin sisälle (lempparisarjaa töllöttäen, tietenkin!).
Ohjeen keitto on mieto, mutta voit itse lisätä niin paljon chiliä kun sielu sietää. Ohjeesta tulee kaksi isoa annosta tai neljä pienempää.”
Näitä tarvitset
150g
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu
1
pieni sipuli
3
valkosipulikynttä
2cm
pätkä inkivääriä
puolikas chili ilman siemeniä
1
pieni punainen paprika
1rkl
currya
1rkl
kurkumaa
1tl
paprikajauhetta
2dl
vettä
4dl
kookosmaitoa
kasvisliemikuutio
pieni nuppu parsakaalia (n. 3 dl)
3kiekkoa
täysjyvä nuudeleita (n. 150 g) (tai riisiä)
suolaa
öljyä paistamiseen
Näin valmistat
- Tarvitset valmistamiseen paistinpannun sekä kattilan (onnistuu myös pelkällä pastinpannulla).
- Kuutio tofu ja paista paistinpannulla rapeiksi. Laita tofut sivuun odottelemaan.
- Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Leikkaa paprika kuutioiksi.
- Lorauta kattilan pohjalle öljyä ja kuullota kasvikset.
- Lisää joukkoon mausteet.
- Kaada päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää joukkoon myös kookosmaito ja anna porista 5 minuutin ajan.
- Pieni parsakaali nupuiksi.
- Heitä kattilaan nyt nuudelit ja parsakaali ja keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä.
- Lisää lopuksi mukaan tofukuutiot.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa ja chiliä maun mukaan.