30 min
NAKKIKASTIKE TOFULLA JA PERUNAMUUSSILLA
Perinteinen "nakkikastike" tofulla on helppo ja maistuva kasvisruoka arkeen, josta harva voi olla tykkäämättä. Tarjoa herkullinen vegaaninen nakkikastike perunamuusin ja suolakurkkujen kanssa.
kotiruoka
🥇 Paras proteiini 2023 ja 2024
🔥 Savutofu
Ruokavinkki
”Kasvispainotteinen ruokavalio tuntuu kokonaisvaltaisesti paremmalta.”
MIIKKA HAST
Lumilautailija, POW-lähettiläs
Näitä tarvitset
Vegaaninen perunamuusi
1kg
jauhoisia perunoita
2prk
kaurakermaa (2,5dl)
4rkl
margariinia
suolaa
Kastike
2pkt
Jalotofu Kylmäsavu
1
sipuli
2
valkosipulikynttä
4rkl
vehnäjauhoja
2prk
kaurakermaa (2,5dl)
2kpl
Myrttisen maustekurkkua
1dl
vettä
1rkl
sinappia
2rkl
ketsuppia
1rkl
balsamicoa
suolaa
mustapippuria
4-5rkl
öljyä
Näin valmistat
- Keitä perunat pehmeiksi. Siivilöi vesi pois, muussaa perunasurvimella. Lisää kaurakerma, margariini ja suola. Sekoita.
- Kuumenna pannu kuumaksi. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla, leikkaa se kuutioiksi ja paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla niin että tofu saa väriä ja ylimääräiset nesteet höyrystyvät pois. Lisää pannulle öljy ja paista tofu rapeaksi noin 5 min. Hienonna samalla sipuli ja valkosipuli. Lisää ensiksi sipuli pannulle, ruskista. Tämän jälkeen valkosipuli, paista vielä hetki ja lisää pannulle jauhot. Paahda niin, että kaikki ovat saaneet ruskean paahteisen värin.
- Lisää vesi, kaurakerma, sinappi, ketsuppi, balsamico ja mausteet oman maun mukaan.
- Sekoita ja anna hautua hetki matalalla lämmöllä. Kuutioi maustekurkku ja lisää kastikkeeseen. Jätä 1/3 osa kurkuista koristelemiseen.
- Koristele maustekurkuilla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa perunamuusin kanssa.