1 h 15 min
n. 12-15 pientä rullaa
VIETNAMILAISET KEVÄTKÄÄRYLEET
✅ RESEPTITOIVE
Airfryer-reseptit
[u:mami]
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Löydät ohjeen alalaidasta kokopitkän 🎥 reseptivideon!
- Kesärulliin tarvittavat riisipaperit löytyvät yleensä marketin Aasia-hyllystä. Riisipaperirullien teko ei ole lainkaan vaikeaa. Voi myös valmistaa riisipaperirullat paistinpannulla tällä reseptillä!
- Valmista rinnalle muutama ihana dippikastike. Kokeile myös suosittua Bang Bang -majoneesia rullien dippinä.
- Tästä koosteesta löydät lisää airfryer-reseptejä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia 300g
10-15kpl
riisipaperiarkkeja
200g
tummia tai vaaleita herkkusieniä
1+1rkl
öljyä paistamiseen
100g
kaalia ja/tai 1 paprika
1kpl
porkkana
2kpl
kevätsipulin vartta tai 1 sipuli
3kpl
valkosipulinkynttä
1rkl
raastettua inkivääriä
1rkl
sriracha-kastiketta
1tl
chiliöljyä (valinainen)
2rkl
seesamiöljyä
1-2nippua
tuoretta korianteria
Maapähkinädippi: Sekoita kaikki aineet keskenään.
1dl
maapähkinävoita (smooth)
1rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2rkl
limetin mehua
2rkl
vaahterasiirappia tai fariinisokeria
3-4rkl
lämmintä vettä
suolaa tarvittaessa
Soijadippi: Sekoita kaikki aineet keskenään.
½dl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1rkl
miriniä
½kpl
chili hienonnettuna
1kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2rkl
juoksevaa makeuttajaa (esim. vaahterasiirappia)
½kpl
limetin mehu
Tarjoiluun/dippaukseen:
1kpl
pieni pullo sweet&sour-kastiketta
Näin valmistat
- Pilko sienet pieneksi ja silppua sipulit. Kuumenna kuiva paistinpannu ja paahda hetki sieniä ja sipuleita. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Paista hetki ja nosta kulhoon.
- Pilko kaali ja raasta porkkana. Nosta sivuun.
- Avaa aasia-tofupaketti ja ota extramarinadi talteen. Silppua valkosipuli ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kulhoon 1 rkl sriracha-kastiketta, 1 tl chiliöljyä (valinnainen), tofun extramarinadi, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ja nosta sivuun.
- Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 4-6 minuuttia, kunnes tofu alkaa saamaan väriä. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on tarpeeksi rapeaa.
- Lisää sienet ja kastike. Sekoita ja nosta sivuun.
- Taittele riisipaperit: Ota iso reunallinen lautanen ja kaada (kädenlämpöistä) vettä niin, että riisipaperi peittyy veden alle. Liota riisipaperia vedessä noin 10-15 sekuntia, niin että se ei repeydy vedestä varovaisesti nostettaessa.
- Laita paperi leikkulaudalle ja lisää keskelle sopivasti* täytteitä (tofusieni-paistos (n. 1,5 rkl), kaalia ja porkkanaa, tuoretta korianteria). Taittele arkin alaosa ja reunat täytteen päälle suorakulmion muotoisesti. Rullaa kiinni. Rullaa riisipapereita niin kauan kuin täytteitä riittää.
*Varo, ettei täytteitä tule liikaa, jonka takia riisipaperi voi revetä.
- Kaada isolle lautaselle 1-2 rkl seesamiöljyä ja pyöritä riisipaperirullat öljyssä. Nosta rullat airfryeriin, koristele seesaminsiemenillä ja paista 200 asteessa noin 10-15, riippuen laitteesta.
- Nauti riisipaperirullat dippien kera.