30 min
4:lle
VIHREÄ THAI CURRY MARINOIDULLA TOFULLA
Tätä tuoreempaa vihreän thai-curryn reseptiä saa hakea. Hioimme sen täydellisyyteen, sillä jopa currytahna on tuore ja itse tehty! Kun sen kerran taitaa, alusta asti käsityönä tehty curry jää käyttöön. Rapeaksi paistettu, makuja itseensä imevä tofukuutio on thai-curryissa omimmillaan.
Näitä tarvitset
Currytahna:
4
valkosipulinkynttä
2
salottisipulia
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2
sitruunaruohoa tai 2 tl sitruunaruohotahnaa
1
tuore Jalapeño chili
2
vihreää chiliä
1tl
suolaa
1tl
jauhettua korianteria
1tl
juustokuminaa
½tl
kurkumaa
½tl
valkopippuria
nippu tuoretta korianteria
1
limen mehu
1rkl
vettä
Curry:
1pkt
Jalotofu Aasia, Marinoitu tai Kylmäsavu
2rkl
öljyä
1
pussi sokeriherneitä
1
pieni munakoiso
1tlk
kookosmaitoa (400ml)
1dl
vettä
6
kaffirinlimetinlehteä kuivattuna
3tl
soijakastiketta
2tl
sokeria
Lisäksi:
limen mehua, suolaa tarvittaessa
Näin valmistat
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, kuori inkivääri ja pilko pieneksi. Kuori sitruunaruohoa hieman ja leikkaa pois varren yläosa ja pilko loput. Pilko myös chilit. Laita kaikki currytahnan ainekset monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
- Pilko munakoiso kuutioiksi, ota tofu paketista, kuivaa keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin puristellen ja pilko kuutioiksi. Paista munakoisopaloja pannulla ja siirrä lautaselle. Paista tofupaloja ensin kuivalla pannulla, jotta ne kuivuvat hieman lisää. Kun palat saavat hieman väriä pintaan, lisää vähän öljyä pannulle, paista niitä rapeiksi hetki ja siirrä lautaselle.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää currytahna ja paista noin 3 minuuttia. Lisää sekaan kookosmaito, vesi, limen lehdet, soijakastike ja sokeri ja anna porista miedolla lämmöllä. Lisää paistetut tofut ja munakoiso curryn sekaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min. Lisää lopuksi sokeriherneet ja anna kypsyä vielä 2 min, mausta limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile riisin kanssa.