Ainesosat

Tofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu (tai Hempnut)
Maustekastike:
  • ½ tl currya
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2-3 rkl öljyä

NOPEA UUNIPAAHDETTU JA -MARINOITU TOFU ohje

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa talouspaperilla kevyesti painellen tofun pinta. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

    *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan

    Sekoita kulhossa keskenään soija, savupaprika, curry ja valkosipulijauhe.

    Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15 minuutiksi.

    *Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

    Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle.

    Sekoita kuuma tofu ja mausteliemi keskenään kulhossa. Laita tofut pellille ja takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min*, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.

    *Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.

    VINKKI: Tarjoile uunipaahdettu ja marinoitu tofu tuoreen salaatin kanssa, tacojen välissä tai tuunaa klassinen kanakastike tofulla vege-versioksi!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.