60 min
6:lle
VEGAANISET BLINIT JA TÄYTTEET (G, V)
Joulumenu🎄
MerellinenResepti
Kalaton resepti
Ruokavinkki
- Voit valmistaa skagenin joko maustamattomalla tai kylmäsavustetulla tofulla. Uusimmassa versiossa tofuskagen vol 2 valmistetaan Jalotofu Aasialla, joka valmiiksi pursuaa merellisiä ja umamisia makuja
- Tämä resepti sopii erinomaisesti kalattomaan ruokavalioon! Täältä löydät lisää merellisiä tofureseptejä.
- Kokeile vegeskagenia molemmilla resepteillä perinteisesti leivällä, uuniperunoissa, perunasalaatissa, vohveleiden täytteenä tai jopa suolaisissa joulutortuissa.
Näitä tarvitset
Tofuskagen
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300g) tai Maustamaton (270g)
1
kesäpunasipuli
1 ½dl
vegaanista majoneesia (Hellman's)
3rkl
vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
3-4rkl
vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½luomu
sitruunankuori
3rkl
sitruunanmehua
3rkl
tilliä
½tl
mustapippuria myllystä
½tl
sormisuolaa
Vegaaniset blinit 6:lle
4dl
kauramaitoa
20g
hiivaa
2tl
siirappia esim. vaahtera
1tl
suolaa
3 ½dl
tattarijauhoja
½dl
maissitärkkelystä (Maizenaa)
1dl
vaaleaa olutta tai vichyä (gluteenitonta olutta tarvittaessa)
1 ½dl
kaurafraichea (Oatly)
juoksevaa kasvimargariinia (paistamiseen)
Porkkala vegaaninen ''kylmäsavulohi''
n. 5
paksua porkkanaa (500 g siivuina)
1l
vettä
1 ½rkl
sokeria
1rkl
merisuolaa
1rkl
rypsiöljyä
1tl
valkoviinietikkaa
1tl
savuaromia
½tl
sokeria
1tl
suolaa
roseepippuria koristeeksi
Rapeat "savuporo"-tofukuutiot
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1-2rkl
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
tilliä
smetanaa
marinoitua punasipulia
Caviarttia
Näin valmistat
VALMISTA TOFUSKAGEN:
- Avaa Kylmäsavu (tai maustamaton) tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
- *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.
VALMISTA BLINIT:
- Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää joukkoon siirappi, suola ja 2 dl tattarijauhoja. Anna taikinan turvota peitettynä n. 2-3 tuntia
- Sekoita taikinaan olut tai vichy, soijajogurtti (huoneenlämpöisenä) ja maissitärkkelys ja loput tattarijauhoista. Anna taikinan seistä vielä 15 minuuttia.
- Paista blinit kuumalla margariinilla voidellulla pannulla rapeiksi molemmin puolin.
VALMISTA PORKKALA:
- Kuori ja siivuta porkkanat ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai juureskuorimella.
- Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Siirrä kattila pois levyltä, lisää porkkanat ja laita kansi päälle. Anna hautua noin 15 minuuttia.
- Kaada vesi pois ja kuivaa porkkanat, laita kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset, kaada porkkanoiden sekaan, sekoita hyvin, sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
VALMISTA SAVUTOFUKUUTIOT:
- Ota savutofu pois paketista ja leikkaa se neljäksi ohueksi pihviksi. Lado keittiöpyyhkeen tai talouspaperin väliin ja painele kuivaksi. Kuutioi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Käytä vegaanisen smetanan kanssa blinien täytteenä.