10 min
2-3 annosta
AASIALAINEN TOFUSALAATTI
Nopeasti suosioon ampaissut aasialainen tofusalaatti saa makunsa japanilaisittain maustetusta rapeasta tofusta, tuoreista kasviksista, edamamepavuista, kevätsipulista ja rouskuvista sokeriherneistä. Annoksessa on sopivasti ruokaisuutta, rapsakkuutta ja Aasian makuja. Tee lounassalaatiksi, ota evääksi treeneihin tai piknikille!
Max10min
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia Luomu 300g (Klassikko-sarja)
1rkl
öljyä paistamiseen (esim. paahdettu seesam)
1ps
salaattia (esim. friseesalaattia)
1rs
versoja tai rucolaa (esim. Mimis)
1rs
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1
paprika
2
kevätsipulin vartta
2
kourallista sokeriherneitä
1dl
edamamepapuja
1dl
aiolia tai valinnaista salaatinkastiketta
Näin valmistat
- Pese salaatti tarvittaessa ja revi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pilko tomaatit ja paprika sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa punasipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipulit.
- Avaa Aasia-tofupaketti päältä veitsenkärjellä viiltämällä pysty- ja vaakasivuilta. Kaada pakkauksen ylimääräinen marinadi talteen. Kuutioi tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi.
- Kuumenna kuiva pannu kuumaksi. Laita tofukuutiot paistumaan ja kääntele tasaisesti muutama minuutti (noin 2-3 min).
- Kun tofuun alkaa muodostumaan paistopintaa, vähennä lämpö puoleen ja kaada öljy (1/2-1 rkl) sekaan. Paista tofuja 2-3 min käännellen, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sopivan rapea. Ota lämpö pois levyltä ja mausta tofut ylimääräisellä marinadilla. Koristele seesaminsiemenillä.
- Aloita aasialaisen tofusalaatin kokoaminen salaatilla ja versoilla. Lisää loput kasvikset ja tofut joukkoon. Pirskottele päälle salaatinkastiketta ja tarjoile.