15 - 20 min
2annosta
JIM LIM BY FARANG-RESEPTI: ”SOM TAM” GOES SATOKAUSI & TOFU
Kuuluuko thaimaalainen papaijasalaatti ruokahimojesi listalle? Jos kyllä, tämä on onnenpäiväsi! Osana "Keittiömestari suosittelee" -sarjaamme Farangin perustaja ja keittiömestari Matti Wikbergin som tam -kotipikaversion satokauden vihanneksista ja käyttövalmiista Jim Lim Tamarind ja Sweet Chili -kastikkeista sekä Jalotofu Paahtopaloista. Heti listalle!
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
½dl
Jim Lim Tamarind -kastiketta
½dl
Jim Lim Sweet Chili -kastiketta
1dl
Paahdettuja maapähkinöitä
1dl
mintunlehtiä
1dl
thaibasilikan lehtiä
½
limen mehu
10kpl
kirsikkatomaattia, halkaistu
½
kurkku
1kpl
porkkana, kuorittuna
1 cmpala
retikkaa, kuorittuna
250g
pavun ituja
200g
vihreä papu (esim. haricot vert), leikattuna 3 cm paloiksi
½
punainen pitkä chili renkaiksi leikattuna, ilman siemeniä
1kpl
kevätsipulinvarsi, renkaiksi leikattuna
suolaa
öljyä paistamiseen
Näin valmistat
- Paista Jalotofu Paahtopaloja pannulla kullanruskeaksi tilkassa öljyä, kunnes ne ovat sopivan rapeita. Mausta suolalla. Nosta tofupalat pannulta kulhoon, anna jäähtyä. Mausta palat sweet chili -kastikkeella.
- Suikaloi kurkku, porkkana ja retikka pitkiksi ja ohuiksi siivuiksi. Lisää kaikki kasvikset kulhoon, sekoita.
- Lisää kulhoon vielä pähkinät, yrtinlehdet ja Paahtopalat.
- Purista limen mehu tamarindi-kastikkeeseen, ja lisää kastike salaatin joukkoon
- Sekoita salaatti kaksin käsin nostellen ja tarjoa!