30 min
4 annosta
NAPAPIIRIN SANKARIN KERMAINEN TOFUKEITTO
Varsin sankarillinen tofukeitto, jonka runsas liemi on kermainen ja juustoinen (ja vegaaninen). Kotimaiset juurekset tarjoilevat ruokaisuutta ja rapeat tofukuutiot antavat kasviskeitolle viimeisen silauksen. Kuin toppavaatteiden pehmentämä halaus hyytävänä talvipäivänä!
LapinUkonKeitto
NapapiirinSankarinKeitto
Joulumenu🎄
Ruokavinkki
Keittoon sopii yhtä loistavasti myös Jalotofu Kylmäsavu. Se tuo savuisen vivahteen keiton makuun ja talvista tunnelmaa.
Sankarillisen keiton tästä tekee juurikin tofu, jota moni jo aiemmin arastellut rohkenee reippaasti kysyä kaupassa. ”Ei sulla sattuis tofua olemaa?” on yksi kysymyksen muotoilutapa, Napapiirin sankarit 4 -leffan Paavon tyyliin.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Marinoitu 300g
300g
kiinteää perunaa
2
isoa porkkanaa
1
palsternakka
1
sipuli
3
timjaminoksaa tai 1 tl kuivattua timjamia
2rkl
rypsiöljyä
800ml
kasvislientä (esimerkiksi liemikuutiosta)
200ml
kasvikermaa
100g
kauratuorejuustoa
1
laakerinlehti
5
mustapippuria
5
valkopippuria
suolaa tarvittaessa
Näin valmistat
- Painele tofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja huuhtele juurekset, viipaloi porkkanat ja lohko perunat sekä palsternakka. Jos käytät tuoretta timjamia, nypi timjaminoksista lehdet.
- Kuumenna ruokalusikallinen rypsiöljyä kattilassa, ja kuullota sipulia noin 8 minuuttia, kunnes se on kokonaan pehmennyt.
- Lisää juurekset ja timjami, ja kääntele hetki.
- Lisää kasvisliemi, laakerinlehti sekä pippurit. Peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Valmista sillä aikaa tofu: Kuutioi tofu sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna loput rypsiöljystä paistinpannulla, ja paista tofukuutiot rapeiksi kuumalla pannulla, noin 10 minuuttia. Kääntele tofuja silloin tällöin niin, että saat ne paistettua joka sivulta.
- Kun juurekset ovat kypsyneet, lisää keittoon kerma ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi ja poista sitten liedeltä. Lisää lopuksi keittoon rapeaksi paistetut tofupalat.