15 - 20 min
2-3:lle
PASTA CARBONARA SAVUTOFULLA
Ruokavinkki
Yhteistyössä ympäristöjärjestö WWF:n kanssa. Lue lisää blogistamme ja WWF NUORTEN kotisivuilta.
Lisää herkullisia pastareseptejä löydät tästä linkistä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300g)
2rkl
öljyä paistamiseen
3
valkosipulin kynttä
1tl
Dijon-sinappia
2 ½dl
kaurakermaa
½tl
suolaa
½tl
mustapippuria myllystä
300g
spagettia (varaa noin 75-100g spagettia per ruokailija)
n. ½-1dl
pastan keitinvettä
½
nippu tuoretta persiljaa
juustoraastetta (kasvipohjainen)
lisäksi: vihersalaattia
Näin valmistat
Aloita keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta pasta ja säästä keitinvettä noin ½-1 dl myöhempää käyttöä varten. Hienonna valkosipulit ja persilja pieneksi silpuksi.
Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Revi tai suikaloi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki käännellen.
Lisää kaurakerma ja sinappi, mausta mustapippurilla ja silputulla persiljalla (säästä pieni määrä persiljaa annoksen koristeluun). Kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Lisää pasta savutofukastikkeen joukkoon ja kaada säästettyä keitinvettä joukkoon, niin että pastan ja kastikkeen suhde on sopiva. Tarjoa annos juustoraasteen, silputun persiljan ja lisukesalaatin kera.