15 - 20 min
2-3:lle
PERUNAMUUSI, PIPPURINEN KERMAKASTIKE JA RAPEAA TOFUA
Unelmien perinteinen kotiruoka onkin kasvisruoka! Perunamuusi ja kermainen ruskeakastike syödään nyt rapealla tofulla. Makua, koostumusta ja tuttuutta ei puutu, ainoastaan valmistus on helpompi ja modernimpi!
Näitä tarvitset
Tofu
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton tai Maustettu 250g
2rkl
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Perunamuussi
1kg
jauhoisia perunoita
2prk
kaurakermaa (à 2,5 dl)
4rkl
margariinia
suolaa
Vegaaninen ruskeakastike
2dl
kaurakermaa
3dl
vettä
2rkl
margariinia
½dl
vehnäjauhoja
1rkl
sinappia
2rkl
soijakastiketta
1tl
vaaleaa etikkaa (esim valkoviinietikka)
½tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin valmistat
Valmista perunamuusi:
- Keitä perunat pehmeiksi. Siivilöi vesi pois, muussaa perunasurvimella. Lisää kaurakerma, margariini ja suola. Sekoita.
Valmista ruskeakastike:
- Kuumenna paistinpannulla margariini ja lisää jauhot vispilällä sekoittaen. Anna jauhojen paahtua keskilämmöllä koko aika sekoittaen 5-10 min.
- Kaada joukkoon vesi ja kaurakerma ja sekoita, jottei kastike paakkuunnu. Kiehauta ja anna hautua 2–3 minuuttia keskilämmöllä, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta soijakastikkeella, sinapilla, suolalla, etikalla ja mustapippurilla. Kaada valmis kastike pieneen kattilaan ja pese paistinpannu.
Valmista tofu:
- Kuumenna öljy pannulla ja paista Paahtopaloja 2-3 min käännellen. Mausta Paahtopalat kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää ruskeakastike, hauduta hetki. Tarjoile Paahtopala-kastike perunamuusin kera.