PERUNAMUUSI, PIPPURINEN KERMAKASTIKE JA RAPEAA TOFUA
- Määrä:
- 2-3:lle
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Kastikkeet
Unelmien perinteinen kotiruoka onkin kasvisruoka! Perunamuusi ja kermainen ruskeakastike syödään nyt rapealla tofulla. Makua, koostumusta ja tuttuutta ei puutu, ainoastaan valmistus on helpompi ja modernimpi!
Ainesosat
Tofu
- 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Perunamuussi
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 prk kaurakermaa (à 2,5 dl)
- 4 rkl margariinia
- suolaa (oman maun mukaan)
Vegaaninen ruskeakastike
- 2 dl kaurakermaa
- 3 dl vettä
- 2 rkl margariinia
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sinappia
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl vaaleaa etikkaa (esim valkoviinietikka)
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä (oman maun mukaan)
PERUNAMUUSI, PIPPURINEN KERMAKASTIKE JA RAPEAA TOFUA ohje
Valmista perunamuusi: Keitä perunat pehmeiksi. Siivilöi vesi pois, muussaa perunasurvimella. Lisää kaurakerma, margariini ja suola. Sekoita.
Valmista ruskeakastike: Kuumenna paistinpannulla margariini ja lisää jauhot vispilällä sekoittaen. Anna jauhojen paahtua keskilämmöllä koko aika sekoittaen 5-10 min.
Kaada joukkoon vesi ja kaurakerma ja sekoita, jottei kastike paakkuunnu. Kiehauta ja anna hautua 2–3 minuuttia keskilämmöllä, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta soijakastikkeella, sinapilla, suolalla, etikalla ja mustapippurilla. Kaada valmis kastike pieneen kattilaan ja pese paistinpannu.
Valmista tofu: Kuumenna öljy pannulla ja paista Paahtopaloja 2-3 min käännellen. Mausta Paahtopalat kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää ruskeakastike, hauduta hetki. Tarjoile Paahtopala-kastike perunamuusin kera.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Laura
Hyvää ja simppeliä, suomalaiseen makuun. Mukavaa vaihtelua itämaidiin makuihin.