15 - 20 min

2-3:lle

(1)

PERUNAMUUSI, PIPPURINEN KERMAKASTIKE JA RAPEAA TOFUA

Unelmien perinteinen kotiruoka onkin kasvisruoka! Perunamuusi ja kermainen ruskeakastike syödään nyt rapealla tofulla. Makua, koostumusta ja tuttuutta ei puutu, ainoastaan valmistus on helpompi ja modernimpi!

Näitä tarvitset

Tofu

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g

2rkl

öljyä paistamiseen

suolaa ja mustapippuria myllystä

Perunamuussi

1kg

jauhoisia perunoita

2prk

kaurakermaa (à 2,5 dl)

4rkl

margariinia

suolaa

Vegaaninen ruskeakastike

2dl

kaurakermaa

3dl

vettä

2rkl

margariinia

 ½dl

vehnäjauhoja

1rkl

sinappia

2rkl

soijakastiketta

1tl

vaaleaa etikkaa (esim valkoviinietikka)

 ½tl

suolaa

mustapippuria myllystä

Näin valmistat

Valmista perunamuusi:

  • Keitä perunat pehmeiksi. Siivilöi vesi pois, muussaa perunasurvimella. Lisää kaurakerma, margariini ja suola. Sekoita.

Valmista ruskeakastike:

  • Kuumenna paistinpannulla margariini ja lisää jauhot vispilällä sekoittaen. Anna jauhojen paahtua keskilämmöllä koko aika sekoittaen 5-10 min.
  • Kaada joukkoon vesi ja kaurakerma ja sekoita, jottei kastike paakkuunnu. Kiehauta ja anna hautua 2–3 minuuttia keskilämmöllä, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta soijakastikkeella, sinapilla, suolalla, etikalla ja mustapippurilla. Kaada valmis kastike pieneen kattilaan ja pese paistinpannu.

Valmista tofu:

  • Kuumenna öljy pannulla ja paista Paahtopaloja 2-3 min käännellen. Mausta Paahtopalat kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää ruskeakastike, hauduta hetki. Tarjoile Paahtopala-kastike perunamuusin kera.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu