15 - 20 min
2-3:lle
RENDANG-TOFUCURRY PAAHTOPALOILLA
Tämä curryn ohje on jokaisen kotikokin luottoresepti, joka vie varmasti jalat alta. Rendang on indonesialainen curry, joka on valittu myös maailman parhaaksi ruoaksi useassa äänestyksessä. Reseptin salaisuus piilee itsetehdyssä maustetahnassa, valmiiksi paahdetuissa ja maustetuissa tofupaloissa ja hapokkaasti pirskahtelevissa granaattiomenan siementen makuliitossa. Testaa itse ja tee seuraavalla kerralla tupla satsi, koska se on vaan niin hyvää!
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Voit käyttää reseptissä Jalotofu Aasia tai Maustettu Paahtopalat -tuotetta
- Kokeile myös intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermaista butter chicken kasvisversiota, häikäilemättömän helppoa punaista currya, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!
Näitä tarvitset
Redang-currytahna
3
isoa valkosipulinkynttä
2rkl
inkivääriä raastettuna n. 10 cm pala
3
salottisipulia
3
Punaista chiliä
2rkl
sitruunaruohotahnaa (Spice Up!)
½
limen mehu
1tl
jauhettua kurkumaa
öljyä esim. seesam
Pannulle/kattilaan
1pkt
Jalotofu Aasia tai Maustettu Paahtopala (250g)
½-1rkl
öljyä paistamiseen
1tlk
kookosmaitoa (400 g)
1rkl
soijakastiketta
2rkl
juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
3kpl
ryppylimetinlehteä (ent. kaffirlimetinlehteä)
1tl
suolaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
1
granaattiomenan siemenet
korianteria
Näin valmistat
- Valmista currytahna: Kuori inkivääri ja valkosipulit. Raasta inkivääri. Kuori salottisipulit ja puolita ne. Halkaise chilit pituussuunnassa ja poista kahdesta siemenet. Jos haluat miedon curryn niin poista kaikista chileistä siemenet. Laita kaikki currytahnan ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla tai kattilassa. Lisää Paahtopalat (Aasia tai Maustettu) ja paista niitä 2-3 minuuttia. Lisää sekaan currytahna ja paista 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää soijakastike, kookosmaito, ryppylimetinlehdet, siirappi ja puolet suolan määrästä. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa loput suolan määrästä.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Puolita granaattiomena ja aseta leikatut palat vesiastiaan ja irrota siemenet. Siivilöi siemenet ja valuta vesi.
- Tarjoa redang-curry riisin kanssa ja koristele korianterilla ja granaattiomenan siemenillä.