1 h 15 min
TOFUN SAVUSTAMINEN JA UNELMIEN (hitti)MARINADI
tofu
grillaus
savustus
marinadi
marinointi
savutofu
kesäruoka
kesä
Ruokavinkki
Katso kattavat savustusohjeet, josta saat lisää tofun savustusvinkkejä ja ohjeita esimerkiksi hiiligrillissä savustamiseen.
Grillausohjeita tofulle löydät yksityiskohtaisesta grillauskoosteestamme!
Näitä tarvitset
Pikamarinadi savustettavalle tofulle:
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
tai
1 pkt XL Jalotofu Maustamaton (540g) (+ tuplaa mausteet)
2rkl
öljyä
2rkl
soijakastiketta
1/4tl
suolaa ((valinnainen, mausta tarvittaessa savustettu tofu))
1tl
valkosipulijauhetta
1rkl
riisiviinietikkaa
½rkl
vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa
Tofun savustaminen (sähkösavustin):
1,5-2dl
liotettuja savustuspuruja
n. 2-3rkl
ylijäänyttä marinadia voiteluun
foliota
Näin valmistat
Savustettavan tofun marinointi:
Avaa tofupaketti ja leikkaa tofukuutio pitkittäin puolikkaiksi pihvisiivuiksi. Laita siivut kuivumaan keittiöpyyhkeen sisään ja painon alle muiden esivalmisteluiden ajaksi. Kuivaamisen jälkeen voit kevyesti viiltää veitsellä tofupalojen pintaan ruudukon, jotta marinadi ja savu imeytyvät paremmin tofun sisälle.
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada se suljettavaan pussiin (esim Minigrip). Lisää tofusiivut pussiin ja sulje se tiiviisti, jotta marinadi imeytyy tofuihin tasaisesti. Jätä marinoitumaan muun esivalmistelun ajaksi. Voit myös laittaa pussin jääkaappiin marinoitumaan jo edellisenä päivänä.
Huom! Kun aloitat tofun savustamisen, säästä pussiin jäänyt marinadi savustuksen aikana tapahtuvaa voitelua varten.
Tofun savustaminen:
Liota nopeasti savustuspurut* märäksi (n. 5 min). Kaada ne tasaisesti purupellille ja aseta pelti kannattimien päälle. Aseta seuraavaksi rasvapelti paikoilleen. Halutessasi voit taitella rasvapellin päälle foliota suojaamaan peltiä ja tekemään puhdistamisesta helpompaa. Seuraavaksi aseta grilliritilä paikoilleen ja siirrä marinoidut tofut ritilälle.
*Leppäpuru on yleisin savustuspurulajike. Muita sopivia lajikkeita ovat omenapuu, tammi, kirsikkapuu ja pyökki.
Kytke sähkösavustin päälle ja savusta tofusiivuja 30 min. Avaa kansi, voitele tofut marinadilla ja käännä ne. Savusta vielä noin 15-25 min. Kytke savustin pois päältä heti, kun tofun pinta on mielestäsi kauniin värinen. Tämän reseptin keskimääräinen savustusaika on 40-50 min. Savustusajat ovat viitteellisiä, savustettavan ruoan määrästä ja itse savustimesta riippuen.
Lisää savustettua tofua sellaisenaan salaatin joukkoon kuutioituna tai käytä pihvinä hampurilaisen välissä. Voit myös kevyesti paistaa kuutioituja, savustettuja tofuja pienessä määrässä öljyä. Lisää loppuvaiheessa 1-2 rkl glaseerauskastiketta. Tofun savustaminen on hyvä hallita, jotta voi itse valmistaa erinomaista proteiinia leivän päälle tai hot dogien väliin.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä