15 - 20 min
4-10 kpl
4 x BRUNSSIBAGELIT
🥯 tofubagel
Ruokavinkki
- Valmista marinoitu punasipuli, tällä ohjeella edellisenä päivänä, niin kokoat bagelit noin 10-15 minuutissa. 🧅
- Valmista savustettu porkkana (porkkala) edellisenä päivänä tai käytä kätevää valmista Kalavale-tuotetta. 🥕
- Vain tofu tarvitsee paistaa. Yhdestä marinoidusta tofupaketista (300g) riittää noin 4-6 bagelin täytteeksi.
- Bageleina voit käyttää perinteisiä vesirinkeleitä (reiällä) tai tavallisia esim. siemensämpylöitä. Gluteenittomia tarvittaessa. 🥯
- Bagelin klassinen täyteyhdistelmä on tietysti maustamaton tuorejuusto, rapeaksi paistettu tofu, marinoitu punasipuli sekä avokado. 🥑
Kokeile näitä, linkeistä pääset yksittäiseen bagelreseptiin:
🇰🇷🥯 Korean tofubagel aasiatofulla ja porkkalalla
🇺🇸🍖 New York tofupastrami
🇫🇮🍤 Skagen bagel (max 5min.)
🇮🇹🥯 Mediterranean tofuhummus-bagel
Näitä tarvitset
Korean tofubagel:
4kpl
bagelia tai vastaavaa sämpylää
1pkt
Jalotofu Aasia 300g
1rkl
öljyä paistamiseen
1-2rkl
seesaminsiemeniä koristeluun
200g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Mö Dreamy (Ve)
150-200g
valmista porkkalaa tai Kalavale-tuotetta
1kpl
kypsä avokado
salaatti- tai versoseosta
tuoretta korianteria silputtuna
valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)
New York tofupastrami-bagel
4kpl
bagelia tai vastaavaa sämpylää
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
2rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
teriyakikastiketta + 1 rkl vettä
muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)
1-2rkl
seesaminsiemeniä (valinnainen)
200g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Mö Dreamy (Ve)
+ 1 rkl raastettua piparjuurta ja 1 rkl sitruunamehua
2rkl
siputtua ruohosipulia
1dl
pilkottua aurinkokuivattu tomaattia
1dl
pieniä kapriksia tai isoja pilkottuna
salaattia tai versoseosta (valinnainen)
valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)
Skagen bagel:
4kpl
bagelia tai vastaavaa sämpylää
½pkt
Jalotofu Aasia 300g
n. 100g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Mö Dreamy (Ve)
n. 70-100g
valmista porkkalaa tai Kalavale-tuotetta
1rkl
sitruunamehua
muutama siivu sushi-inkivääriä (valinnainen)
pippuria myllystä
2rkl
vegaanista mätiä (Cavi-art)
1/4nippu
tilliä
Meriterranean tofuhummus-bagel
4kpl
bagelia tai vastaavaa sämpylää
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu 300g
2rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
teriyakikastiketta + 1 rkl vettä
muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)
1-2rkl
seesaminsiemeniä (valinnainen)
1pkt
brie-juustoa (esim. Casheury black garlic, Ve)
1½dl
hummusta (punajuuri tai tavallista), esim. baba
valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)
5-6kpl
marinoituja oliiveja
salaatti- tai versoseosta
Näin valmistat
- Valmista Korean tofubagel: Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja ota talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Leikkaa tofu siivuiksi ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia. Käännä kerran. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
- Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. Koristele seesaminsiemenillä.
- Leikkaa bagelit kahtia ja lämmitä leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille tuorejuustoa. Lisää paistettu tofu, savustettu porkkana ja loput täytteet.
- Valmista tofupastrami-bagel: painele savutofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
- Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja raastettu piparjuuri. Laita kylmään maustumaan.
- Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
- Leikkaa bagelit kahtia ja lämmitä leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille tuorejuustoa. Lisää paistettu tofu ja loput valitsemasi täytteet.
- Valmista Skagen bagel: Laita leikkuulaudalle tilli, murustettu tofu, porkkala, sushi-inkivääri (valinnainen), sitruunamehu, pippuri. Pilko pieneksi isolla veitsellä. Lisää Cavi-Art ja sekoita. Leikkaa bagelit kahtia ja lämmitä leivänpaahtimessa tai uunissa. Lisää skagentäyte.
- Valmista meriterranean bagel: painele savutofu tai marinoitu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
- Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
- Leikkaa bagelit kahtia ja paahda leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille hummusta. Pilko oliivit siivuksi ja leikkaa brie sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää paistettu tofu ja loput valitsemasi täytteet.