25.03.2020
Jalofoods
Vastuullisuus ja hyvät vibat
Vegeruoka

Earth Hour: kasvisruoka on valinta ilmaston puolesta

Jokavuotinen Earth Hour on taas käsillä ja moni viettää sitä kotona valoja sammutellen, odottamattomassa maailmantilanteessa. Mekin annamme valomerkin ja sytytämme kynttilät tämän jo varmasti kaikkien tunteman tunnin ajaksi, tänäkin vuonna. 

Jalotofu WWF salaattiveneet resepti

Nyt on aikaa kokata yhdessä (vink vink: vaikkapa hauskoja salaattiveneitä!), huomioida enemmän toisia ja ihan vaan pohdiskella ihmisyyttä, elämää, väistämättä ja nopeasti muuttunutta tulevaisuutta ja suunnitella omia tapoja toimia ja tehdä valintoja nyt ja kenties uusilla tavoin jatkossa. 

Earth Hour on tunti arvojen, valintojen ja hyvän kasvisruoan äärellä

Earth Hour on yhteistyökumppanimme, ympäristöjärjestö WWF:n luotsaama, konkreettinen ja matalalla kynnyksellä toteuttava keino meistä jokaiselle osallistua luonnon puolustamiseen ja ilmastonmuutoksen hillintään. Vaikka Jalofoods onkin toteuttanut tätä ajattelua keskeisimpänä toimintaansa ohjaavana periaatteena jo 30 vuotta, Earth Hour on hyvä tapa vaikuttaa meille yrityksenä tärkeiden arvojen edistämisessä. 

Earth Hour on meille ennen kaikkea yhteisöllinen, elintärkeän ja akuutin asian äärellä yhteenkuuluvuutta alleviivaava tunti elämässä. Se havahduttaa pohtimaan arvoja, mutta myös valintoja. Yksilöinä, yrityksinä ja yhteisönä.

Enemmän kasvisruokaa lautaselle omaan tahtiin, oman maun mukaan tuunaten

Kasvisruoan suosimisen vaikutus ilmastokriisin hidastamiseen ja torjuntaan on todennäköisesti jo kaikkien tiedossa. Jalofoods haluaa olla edistämässä sitä tekemällä aiheesta sellaista, että muutosten tekeminen omaan arkeen ei tuntuisi liian dramaattiselta tai energiaa syövältä.

Tavoitteemme on juurikin inspiroida kokeilemaan, onnistumaan ja sitä kautta kehittää omia uusia ja pysyviä ruokailutapoja ja valintoja. 

Juuri tällaista inspiroitumista ajatellen kehitimme Earth Hour -iltaa varten superhelpot ja hauskannäköiset salaattiveneet kahdella eri täytevaihtoehdolla, kotimaisuutta ja terveellisyyttä korostaen. Ne toimivat koko perheen naposteltavina, sillä niiden “konsepti” on hauska ja helposti yhdessä kasattava, ne näyttävät jänniltä ja rouskuvat hauskasti. Ne myös sisältävät terveellisiä kotimaisia vihanneksia, jotka sujahtavat suuhun melkein kuin vahingossa. 

Hyvää kasvisruokaa voi onneksi tehdä ilman, että jo opittua tai tottumukseen perustuvaa kokkailua ja makuaistia tarvitsisi hirveästi säätää.

Kokeilemalla uusia raaka-aineita pikkuhiljaa, lähtien liikkeelle itselle helpoimmista ja maistuvimmista resepteistä, moni tekee jo ison muutoksen hyvään suuntaan vaikkapa ympäristöä valtavasti kuormittavan punaisen lihan muulla korvaamista kokeillen. 

Reseptiikkaamme tehdään näistä lähtökohdista. Kokeile ensin vaikka sivustomme suosituimpia reseptejä, kuten superhelppo kasvislasagne, intiahenkinen kookos-tofukorma, täyteläinen curry hot pot tai loistavat yleisohjeet, joilla onnistuu rapean tofun valmistaminen nopealla pannumarinoinnilla tai pannumarinointi teriyakin kera.

Helpompia ruokavalintoja kaupassa

Itselle sopivia kasvisruokavaihtoehtoja kaupan hyllyn ääressä pohdittaessa ajautuu erilaisten valintakriteerien ääreen käytettävyyden, maun ja vaikkapa lisäaineiden määrän lisäksi. 

Tämän lisäksi arvopohjaisesti, etenkin ympäristön ja ilmaston mahdollisimman vähäistä kuormittamista valinnoillaan pohtiva ahdistuu helposti selvitellessään millainen hiilijalanjälki tuotteella on, onko se luonnonmukaisesti ja eettisesti tuotettu, mistä sen raaka-aineet ovat peräisin, miten se on pakattu ja niin edelleen.

Jalotofu-tuotteet vastaavat nyt tiukkoihinkin, yleisimpiin arvoperäisiin valintakriteereihin. 

Jalotofu WWF salaattiveneet resepti

Herkullista, tunnelmallista ja arvopohjaisen tulevaisuuden inspiroimaa Earth Hour-iltaa!