60 min
10-12 annosta (sämpylän koosta riippuen)
3 X TOFU HOT DOG ELI JOKAISELLE JOTAIN
Ruokavinkki
Hodarien täytteeksi sopii myös rapea pannumarinoitu tofu (perusresepti) tai pannumarinoitu tofu teriyakilla. Tofukebakot käyvät myös loistavasti täytteeksi, jos olet grillaamassa.
Näitä tarvitset
Marinoitu tofu, kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi -tofuhodari
1pkt
Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
2rkl
öljyä paistamiseen
kurkkusalaattia
sinappia ja ketsuppia
Savutofu-hotdog raikkaalla avokadokreemillä
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
2rkl
öljyä paistamiseen
1-2rkl
teriyakikastiketta voiteluun
salaattia
Tofu scramble -hot dog parsalla
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
2rkl
hummusta
2rkl
ravintohiivahiutaleita (oluthiivahiutale)
1tl
kurkumaa
½tl
½ tl Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali suolaa)
2rkl
öljyä paistamiseen
mustapippuria myllystä
1nippu
parsaa
Lisäksi:
10-15
hot dog -sämpylää (esim. Vaasan Mini Hot Dog -sämpylä)
majoneesia, aiolia tai creme fraichea
kuivattua sipulirouhetta tai murskattuja suolapähkinöitä
paahdettuja seesaminsiemeniä
korianteria tai silputtua ruohosipulia
Marinoitu punasipuli
3kpl
keskikokoista punasipulia
1dl
riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1
limen mehu
1dl
sokeria
1tl
suolaa
1rkl
rypsiöljyä
Avokadokreemi
2isoa
avokadoa
2rkl
creme fraichea
½
sitruunan mehu
½tl
suolaa
½tl
sokeria
mustapippuria myllystä
Näin valmistat
Valitse ensin tofutäytteen mukaan minkä/mitkä hodarit haluat valmistaa. Sitten aloita valmistamalla extratäytteet:
Marinoitu punasipuli -täyte
- Punasipulit kannattaa marinoida jo vaikka edellisenä päivänä, mutta myös 1-2 tunnin aika marinadissa riittää.
- Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna nopeasti kattilassa valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Laita punasipulit lasipurkkiin ja lisää seos niiden päälle. Lisää purkkiin öljy ja sekoita hyvin. Anna punasipulien marinoitua jääkappissa vähintään tunti.
Avokadokreemi -täyte
- Puolita avokadot, irrota siemen ja kaavi hedelmäliha. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla.
- Samalla kun valmistat tofutäytteet (ohjeet alla), laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kun kaikki täytteet ovat valmiina laita hodarisämpylät hetkeksi uuniin.
Tofutäyte 1 (esim lapsille): Marinoitu tofu, kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi -tofuhodari
- Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken.
- Leikkaa tofu pitkulaisiksi siivuiksi, niin että ne sopivat kätevästi hodarisämpylöiden täytteeksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää siivut ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä käännelle, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.Aukaise sämpylä, lusikoi kurkkusalaattia pohjalle, seuraavaksi rapeaksi paahdettu tofu ja päälle ketsuppia (ja sinappia).
Tofutäyte 2 (esim herkuttelija-foodielle): Savutofu-hotdog raikkaalla avokadokreemillä ja salaatilla
- Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken.
- Leikkaa tofu pitkulaisiksi siivuiksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää siivut ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä käännelle, kunnes rapeaa. Voitele lopuksi tofusiivut teriyakikastikkeella.
- Aukaise sämpylä, voitele pohja avokadokreemillä, asettele salaattia tai versoja kreemin päälle ja lopuksi rapea savutofu. Pursota avokadokreemiä tofun päälle ja ripottele koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä.
Tofutäyte 3 (esim ruokahifistelijälle): Tofu scramble -hot dog parsalla
- Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
- Murustele tofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi ja mittaa muut mausteet valmiiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofumuru. Paista hetki sekoittaen ja lisää kaikki loput mausteet ja hummus. Vähennä lämpöä ja paista sekoitten vielä hetki, niin että kaikki mausteet ovat sekoittunut hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittessa suolalla ja mustapippurilla.
- Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Aukaise sämpylä, voitele pohja avokadokreemillä tai lempimajoonesilla, pohjalle parsa ja päälle marinoitua punasipulia, lopuksi hot dogin kruunaa maukas tofuscramble. Koristeeksi korianteria ja seesaminsiemeniä.