15 - 20 min
2-3:lle
LEMPEÄN TULINEN ”NDUJA”PASTA (Ve)
Ruokavinkki
Tässä reseptissä perinteisesti salamista valmistettu nduja-chilitahna korvataan kasvipohjaisella versiolla, joka on calabrialaisesta chilistä valmistettu tulinen tahna.
Varaa noin 75-100g spagettia per ruokailija!
Kokeile myös kermaisen täyteläinen, vegaaninen pasta carbonara, nopea ja proteiinipitoinen tomaattipasta, tai arjen pelastava pestopasta savutofulla.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu 300g
1rkl
kasvipohjaista voita tai margariinia paistamiseen
200-300g
pastaa henkilömäärän mukaan
2-3rkl
Delizie di Calabri chilimurska 180g (maun mukaan)
tai muuta vastaavaa chilimurskaa öljyssä
½kpl
luomusitruunan kuori ja mehu
3kpl
valkosipulinkynttä
3rkl
aurinkokuivattuja tomaatteja
100g
parmesantyylistä juustoraastetta (kasvipohjainen)
½nippu
ruohosipulia tai lehtipersiljaa
suolaa
tarjoiluun oliiveja ja/tai kapriksia
Näin valmistat
- Aloita keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta pasta ja säästä keitinvettä noin ½-1 dl myöhempää käyttöä varten. Hienonna valkosipulit ja persilja tai ruohosipuli pieneksi silpuksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieneksi.
- Ota valmiiksi marinoitu tofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Pilko tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää voi ja valkosipuli ja paista noin 5 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Lisää vegaaninen ”ndujatahna” ja aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki käännellen.
- Lisää tofujen joukkoon sitruunan mehu ja kuori ja ½ dl keitinvettä. Sekoita hyvin ja lisää tämän jälkeen pasta, persilja ja parmesaani. Sekoita ja annostele lautasille. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Voit myös tarjoilla pastan suoraan pannulta.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä