30 min

2-3:lle

TEX MEX: VINKIT KASVISTÄYTTEISIIN

Tex mex- fanin ja/tai kasvissyöjän pro-vinkit tortillojen tai tacojen maukkaimmista täytteistä? Pannumarinoitu teriyakitofu it is! Tässä ohjeet ja kooste muistakin resepteistä, joilla voi vain onnistua.

TexMex

Ruokavinkki

Tacot ja tortillat ovat siitä loistava ruokalaji, että niihin voi lisätä ”melkeinpä” mitä vain kaapista löytyy. Tarvitset vain tacokuoria, tofua, creme fraichea tai hummusta, ja runsaasti mielikuvistusta!

Alla vielä kooste kaikista hyväksi koetuista ja herkullisista kasvis- ja tofutäytteistä. Saat vaihtelua tacoruokiisi, kun otat testiin nämä reseptit ja nämä muhkeat tofutäytteiset tacot valmistuvat alle puolessa tunnissa. Tuntuuko sinusta ikinä, että tacoja täyttäessä tila loppuu aina kesken?

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu tofutäyte

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1tl

curryjauhe

½tl

savupaprikajauhe

1tl

valkosipulijauhe

2-3rkl

soijakastiketta

3-4rkl

öljyä paistamiseen

Pannumarinoitu Teriyakitofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1dl

valmista teriyakikastiketta

1rkl

soijakastiketta

mustapippuria myllystä

tai itsetehty Teriyakikastike*

1dl

soijakastiketta

2tl

seesamiöljyä

1dl

miriniä eli makeaa riisiviiniä

2kpl

valkosipulin kynttä, puristettuna

2cm

pala inkivääriä raastettuna

Lisäksi:

tortilloja tai tacoja

guacamolea

creme fraichea ja/tai hummusta

korianteria

Silmusalaattia tai Mimis salaattiseosta

pilkottuja kasviksia

valmista salsakastiketta

kypsää mangoa

Näin valmistat

  • Valmista pannumarinoitu täyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
  • Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
  • Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:

  • Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon
  • KOKOA ANNOS: annostele loihtimasi lempitofutäytte ja muut lisukkeet tacokuorien väliin tai tortillan päälle, rullaa ja nauti!
  • Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.
  • Vinkki 2: voit käyttää reseptissä valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti pannumarinoituina. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja 2 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.

Nopea ja helppo tofun pannumarinointi

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.