30 min
2-3:lle
TEX MEX: VINKIT KASVISTÄYTTEISIIN
TexMex
Ruokavinkki
Tacot ja tortillat ovat siitä loistava ruokalaji, että niihin voi lisätä ”melkeinpä” mitä vain kaapista löytyy. Tarvitset vain tacokuoria, tofua, creme fraichea tai hummusta, ja runsaasti mielikuvistusta!
Alla vielä kooste kaikista hyväksi koetuista ja herkullisista kasvis- ja tofutäytteistä. Saat vaihtelua tacoruokiisi, kun otat testiin nämä reseptit ja nämä muhkeat tofutäytteiset tacot valmistuvat alle puolessa tunnissa. Tuntuuko sinusta ikinä, että tacoja täyttäessä tila loppuu aina kesken?
- jalotofu.fi/reseptit/tofuwrap-tiktok-tortilla-hack/
- jalotofu.fi/reseptit/jalotofu-tortillat-ja-guacamolea/
- jalotofu.fi/reseptit/paistettu-riisi-glaseeratulla-tofulla-ja-marinoitua-lehtikaalia/
- jalotofu.fi/reseptit/nopea-uunipaahdettu-ja-marinoitu-tofu/
- jalotofu.fi/reseptit/nopea-ja-helppo-pannumarinoitu-tofu/
- jalotofu.fi/reseptit/kasvistortillat-paahdetulla-tofulla/
- jalotofu.fi/reseptit/tofu-mango-tortilla/
- https://jalotofu.fi/reseptit/salaattiveneet-tofu-earth-hour-kasvisruoka/
Näitä tarvitset
Pannumarinoitu tofutäyte
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1tl
curryjauhe
½tl
savupaprikajauhe
1tl
valkosipulijauhe
2-3rkl
soijakastiketta
3-4rkl
öljyä paistamiseen
Pannumarinoitu Teriyakitofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1dl
valmista teriyakikastiketta
1rkl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1dl
soijakastiketta
2tl
seesamiöljyä
1dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
2kpl
valkosipulin kynttä, puristettuna
2cm
pala inkivääriä raastettuna
Lisäksi:
tortilloja tai tacoja
guacamolea
creme fraichea ja/tai hummusta
korianteria
Silmusalaattia tai Mimis salaattiseosta
pilkottuja kasviksia
valmista salsakastiketta
kypsää mangoa
Näin valmistat
- Valmista pannumarinoitu täyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
- Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
- Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:
- Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon
- KOKOA ANNOS: annostele loihtimasi lempitofutäytte ja muut lisukkeet tacokuorien väliin tai tortillan päälle, rullaa ja nauti!
- Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.
- Vinkki 2: voit käyttää reseptissä valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti pannumarinoituina. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja 2 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.