30 min
TOFUPASTRAMI JA MUHKEAT TÄYTETYT PATONGIT (Ve, gf)
Kerrassaan nokkelaa! Savutofusta valmistuu mieletön pastrami, ja vieläpä helposti pannulla nopeasti paistaen. Kokoa siitä, vegaanisesta piparjuuritahnasta ja muista herkuista makuhermot räjäyttävät täytetyt patongit!
✅ RESEPTITOIVE
Tofu"pastrami"
Joulumenu🎄
Ruokavinkki
- Vinkki: valmista pikkelöity punasipuli edellisenä päivänä, niin pastrami-leipien valmistus sujuu alle puolessa tunnissa.
- lisäämällä leipiin paholaisen hilloa
Mausta tinkimättä!
Näitä tarvitset
Tofupastrami:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g (tai muu marinoitu tofu)
2rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
teriyakikastiketta 1 rkl vettä
muutama varsi tuoretta timjamia
1-2rkl
seesaminsiemeniä (valinnainen)
Pikkelöity punasipuli:
2kpl
isoa punasipulia
2/3rkl
punaviinietikkaa
2rkl
sokeria
1tl
suolaa
Piparjuuri-tuorejuusto:
1rkl
piparjuurta raastettuna
1rkl
kapriksia hienonnettuna
150-200g
tuorejuustoa (Ve)
2tl
sitruunankuorta raastettuna
1-2rkl
sitruunanmehua
Lisäksi:
1-2kpl
patonkia tai 5 pientä sämpylää
salaattia tai versoja
voita voiteluun, Ve (valinnainen)
paholaisen hilloa (valinnainen)
Näin valmistat
- Valmista punasipuli: Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Laita sipulit kulhoon tai purkkiin. Kiehauta kattilassa punaviinietikka, sokeri ja suola. Kaada punasipulien päälle. Anna marinoitua kylmässä vähintään tunti, mutta mielellään yön yli.
- Valmista piparjuuri-tuorejuusto: Kuori pala piparjuurta ja raasta 1 rkl hienolla terällä. Raasta sitruuna ja purista mehu. Hienonna veitsellä kevyesti kapriksia. Yhdistä piparjuuriraaste, sitruunamehu ja -raaste, kaprikset ja tuorejuusto. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Valmista tofupastrami: painele tofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
- Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
- Leikkaa patonki annospaloiksi ja voitele voilla. Lisää päälle piparjuuri-tahnaa, versoja tai salaattia, tofupastramia, paholaisen hilloa (valinnainen), punasipulia ja tuoretta timjamia.