Kokeile myös muita suosittuja aasiahenkisiä reseptejämme, kuten vegaaninen palak paneer, vaihtoehtoisesti intialaissuosikki “butter chicken” kasvisversiona tai malesialaisklassikko laksa tofulla.

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 100-120 g valmista Satay-kastiketta, esim. SpiceUp! Satay 230g (reilu dl)
  • 2 ½ dl kookosmaitoa
  • ½ punainen chili
  • 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
  • kourallinen suolapähkinöitä (noin dl)
Lisäksi
  • riisiä

PÄHKINÄISEN KERMAINEN TOFU SATAY ohje

  • Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.

    Keitä riisi ohjeen mukaan. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan.

    Lisää pannulle tofujen joukkoon satay-kastike, chili sekä kookosmaito. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen.

    Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja suolapähkinöillä. Tarjoile riisin kera.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.