Kermainen tofu satay annos näyttää raikkaalta valkoisessa kulhossa. Kermainen tofu satay annos näyttää raikkaalta valkoisessa kulhossa. '

30 min

3-4:lle

(3)

PÄHKINÄISEN KERMAINEN TOFU SATAY

Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike on kermaisessa täyteläisyydessään monen suosikkitapa maustaa riisi- ja wokkiruokia. Sitä tarjoillaan ravintoloissa useimmiten kanan kanssa, mutta kasvisversiossa komboa savutofu ja satay on kuultu ylistävän myös kana satay -fanit.

🥢 AASIA

Ruokavinkki

Kokeile myös muita suosittuja aasiahenkisiä reseptejämme, kuten vegaaninen palak paneer, vaihtoehtoisesti intialaissuosikki ”butter chicken” kasvisversiona tai malesialaisklassikko laksa tofulla.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

2rkl

öljyä paistamiseen

100-120g

valmista Satay-kastiketta, esim. SpiceUp! Satay 230g (reilu dl)

2 ½dl

kookosmaitoa

½

punainen chili

2

kevätsipulin vartta hienonnettuna

kourallinen

suolapähkinöitä (noin dl)

Lisäksi

riisiä

Näin valmistat

  • Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.
  • Keitä riisi ohjeen mukaan. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan.
  • Lisää pannulle tofujen joukkoon satay-kastike, chili sekä kookosmaito. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen.
  • Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja suolapähkinöillä. Tarjoile riisin kera.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.