30 min
4:lle
KESÄINEN TOFU-PERUNASALAATTI
Uunipaahdettu ja marinoitu tofu on tämän kesäisen tofu-perunasalaatin salaisuus. Salaattiin saadaan raikkautta sipulilla, omenalla ja syvyyttä maustekurkulla ja kapriksilla. Kaurafraiche tekee siitä pehmeän kermaisen ja rapea tofu viimeistelee annoksen!
kesäruoka
kesä
marinoitutofu
vappusalaatti
Näitä tarvitset
Uunipaahdettu tofu
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu, Aasia tai Marinoitu 300g
1-2 rkl
oliiviöljyä
Perunasalaatti (4 annosta)
6-8kpl
uusia perunoita
pieni punasipuli
pieni omena
pieni purkki kapriksia
½kpl
maustekurkku (esim. Myrttinen)
½dl
Silputtua ruohosipulia
Kastike (perunasalaatti)
1prk
kaurafraichea
1rkl
sitruunanmehua tai viinietikkaa
1-2rkl
Dijon-sinappia (maun mukaan)
1tl
sokeri
ripaus suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Pese ja keitä perunat. Anna jäähtyä ja pilko kuutioiksi. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkut ja kuorittu omena. Lado ainekset kulhoon. Mausta kaurafraiche ja kaada salaattiainesten joukkoon. Sekoita kahdella lusikalla nostellen. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Avaa Jalotofu Kylmäsavun paketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa ja vaikka jääkaapista löytyviä kastike- tai muita pulloja.
- *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15* minuutiksi.
- *Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.
- *Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.
- Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle. Käännä tofut uunipellillä kerran ja laita pelti takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.
- Ota tofut pois uunista ja anna niiden hetken jäähtyä. Lisää tofut ja hienonnettu ruohosipuli perunasalaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Viimeistele kesäinen tofu-perunasalaatti ruohosipulilla.