15 - 20 min
2:lle
NOPEA AASIALAINEN SOIJALIEMI JA RAPEA TOFU
Soijaliemi
Ruokavinkki
- Valmistetusta soijaliemestä riittää noin 2-3 annokseen ja tämä resepti on toteutettu 2:lle sisältäen 4,5 dl lientä per annos.
- Soijakastikkeiden suolaisuudessa on eroa, niin lisää sitä osissa, välillä lientä maistaen.
- Ylimääräisen liemen voi pakastaa tai käyttää seuraavana päivänä.
- Nuudelit voi myös valmistaa laittamalla ne kylmään veteen ruoanvalmistuksen ajaksi. Kun muut raaka-aineet ovat valmiina, valuta vesi pois ja kaada kiehuva kuuma liemi nuudeleiden päälle!
✅ Voit myös käyttää reseptissä uutta Jalotofu Aasia -tofua, maustamattoman tofun sijaan, jolloin annos valmistuu vielä nopeammin ja tofussa on valmiiksi aasian parhaimmat maut. Paista aasiatofu rapeaksi tällä reseptillä!
Näitä tarvitset
Aasialainen soijaliemi
1l
vettä
1,5rkl
seesamiöljyä
6+2rkl
vähäsuolaista soijaa (n.14g/100g)
1rkl
vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa
1rkl
riisiviinietikkaa
1
sitruunan kuori raastettuna (luomu)
2rkl
sitruunamehua
2rkl
inkivääriä raastettuna
3-4
valkosipulinkynttä
1iso
porkkana
2
ryppylimetin lehteä (valinnainen)
½-1
punainen chili ilman siemeniä
½
korianterinippu
Tofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
(Pika)marinadi
1rkl
seesamiöljyä
1rkl
soijakastiketta
¼tl
suolaa
½tl
valkosipulijauhetta
½rkl
vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa
Lisäksi
2levyä
riisinuudeleita
1rkl
maissitärkkelystä leivitykseen
2rkl
öljyä paistamiseen
tuoretta korianteria koristeluun
1rkl
seesaminsiemeniä koristeluun
suolaa
Näin valmistat
- Leikkaa tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Voit myös käyttää tätä varten tarkoitettua tofupressiä. Sekoita marinadin ainekset. Kuutio tofu, laita kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin ja anna maustua 5 min. Ripottele lautaselle maissitärkkelys ja pyörittele tofupalat siinä hyvin.
- Irrota korianterin lehdet ja säästä varret. Hienonna valkosipulit, chili ja korianterin varret. Raasta inkivääri ja sitruuna. Ota sivuun 1 tl raastettua sitruunan kuorta ja chiliä tofuja varten. Pilko porkkana ohuiksi siivuiksi.
- Kaada kattilan pohjalle 1-1,5 rkl seesamiöljyä ja lisää kaikki pilkotut ja raastetut kasvikset. Paista hetki. Kaada joukkoon vesi, sitruunamehu, soijakastike (6 rkl), riisiviinietikka, siirappi ja limelehdet. Anna kiehua 5 min ja jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle. Tarkista liemen maku ja lisää 1-2 rkl soijakastiketta tarvittaessa. Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofut rapeiksi. Mausta seesaminsiemenillä, raastetulla chilillä ja sitruunalla. Tarkista maku ja mausta tofut suolalla tarvittaessa. Kokoa annos kulhoon aloittaen nuudeleista ja tofuista. Kaada kuumaa soijalientä päälle haluamasi määrä. Noin 3,5-5 dl on hyvä määrä, riippuen kuinka paljon haluaa lientä. Koristele korianterinlehdillä ja seesaminsiemenillä.