30 min
3-4:lle
PÄHKINÄISEN KERMAINEN TOFU SATAY
Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike on kermaisessa täyteläisyydessään monen suosikkitapa maustaa riisi- ja wokkiruokia. Sitä tarjoillaan ravintoloissa useimmiten kanan kanssa, mutta kasvisversiossa komboa savutofu ja satay on kuultu ylistävän myös kana satay -fanit.
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Kokeile myös muita suosittuja aasiahenkisiä reseptejämme, kuten vegaaninen palak paneer, vaihtoehtoisesti intialaissuosikki ”butter chicken” kasvisversiona tai malesialaisklassikko laksa tofulla.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
2rkl
öljyä paistamiseen
100-120g
valmista Satay-kastiketta, esim. SpiceUp! Satay 230g (reilu dl)
2 ½dl
kookosmaitoa
½
punainen chili
2
kevätsipulin vartta hienonnettuna
kourallinen
suolapähkinöitä (noin dl)
Lisäksi
riisiä
Näin valmistat
- Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.
- Keitä riisi ohjeen mukaan. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan.
- Lisää pannulle tofujen joukkoon satay-kastike, chili sekä kookosmaito. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen.
- Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja suolapähkinöillä. Tarjoile riisin kera.