15 - 20 min
2-3:lle
KESÄSALAATTI SAVUSTETULLA TOFULLA JA VADELMAVINEGRETILLÄ
tofusalaatti
sitruuna
minisitruuna
savustus
salaatti
savutofu
kesäruoka
kesä
kasvisruoka
Ruokavinkki
Ohje itse savustetun tofun valmistamiseen.
Näitä tarvitset
Savustettu tofu:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g (savusta itse)
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g (valmis savutofu)
1-2rkl
öljyä paistamiseen
2-3 rkl
Chipotle Glaze-, Teriyaki- tai Hoisin-kastiketta (glaseeraukseen)
koristeeksi seesaminsiemeniä ja silputtua ruohosipulia
Vadelmavinegretti:
2dl
vadelmia
2tl
etikkaa (puna-, valko- tai omenaviinietikkaa)
1dl
öljyä (esim. oliivi)
1/4tl
suolaa
1rkl
vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
Salaatti:
1ps
salaattia (esim. friseesalaattia)
1rs
rucolan versoja tai rucolaa (esim. Mimis)
8-15kpl
keitettyjä uusia perunoita
1
kypsä mango
1-2
kypsää avokadoa
½rs
kirsikkatomaatteja
2-3
minisitruunoita
1
avomaankurkku
½
punasipuli
Näin valmistat
Tee kesäsalaattiin itse savustettu tofu tämän ohjeen mukaan tai käytä valmista Jalotofu Kylmäsavua.
Jalotofu Kylmäsavun paistaminen:
- Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Kuutioi tofu.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja kuutiot kuivuvat (kosteus katoaa).
- Vähennä lämpötila puoleen ja lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada 2-3 rkl glaseerauskastiketta (esim Chipotle Glaze tai Teriyaki) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. Laita tofut erilliseen kulhoon.
Vadelmavinegretti:
- Soseuta vadelmavinegretin aineet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Laita kylmään.
Salaatti:
- Pese salaatti tarvittaessa ja revi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pilko keitetyt perunat, kuorittu kurkku, mango ja tomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa punasipuli ja minisitruunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Siivuta tai pilko avokadot. Aloita salaatin kokoaminen salaatilla ja rucolalla. Lisää loput kasvikset ja tofut joukkoon. Pirskottele päälle vadelmavinegrettiä ja tarjoile.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä